Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampa, opäť bez Budaja, vyhrala v Detroite. Tatar prihrával na gól

Hokejisti Tampy Bay uspeli v jedinom stretnutí pondelňajšieho programu zámorskej NHL. V Detroite vyhrali 3:2, najmä zásluhou strelecky efektívneho Nikitu Kučerova.

17.10.2017 06:15
Tampa Bay Lighting Foto: ,
Nikita Kučerov (druhý zľava) sa so spoluhráčmi z Tampy Bay teší z gólu v sieti Detroitu.
debata

Ruský kanonier skóroval vo všetkých šiestich doterajších stretnutiach Lightning. Je len štvrtým hráčom NHL za posledných 30 rokov, ktorý sa môže pochváliť takým parádnym vstupom do sezóny. Pred ním sa to podarilo Mariovi Lemieuxovi (Pittsburgh, 1992), Stevovi Yzermanovi (Detroit, 1998) a Keithvi Tkachukovi (St. Louis, 2008).

Kučerov je so siedmimi gólmi druhý najlepší strelec ligy za Alexandrom Ovečkinom. Ten má na konte ešte o jeden presný zásah navyše.

Z výbornej formu svojho krídelníka ťaží celá Tampa. Lightning vyhrali štvrtý duel po sebe a vyhupli sa do čela ligy.

Hostia viedli v Detroite už v prvej tretine 2:0, keď sa okrem Kučerova presadil aj Tyler Johnson. Prostredná časť však patrila domácim. Najprv znížil Justin Abdelkader z trestného strieľania a následne využil rýchly protiútok Tomáša Tatara najproduktívnejší obranca súťaže Mike Green na vyrovnanie.

O výhre Tampy rozhodol v 42. min Kučerov, ktorý hokejkou šikovne tečoval zvláštne odrazený puk po strele Stevena Stamkosa. V bránke Lightning stál aj po šiesty raz za sebou Andrej Vasilevskij, pre Petra Budaja ostalo len miesto na striedačke.

Sumár pondelňajšieho stretnutia NHL.

Detroit – Tampa Bay 2:3 (0:2, 2:0, 0:1)
Góly: 23. Abdelkader (tr. strieľanie), 37. M. Green (Abdelkader, TATAR) – 10. Johnson, 11. Kučerov (Hedman, Stamkos), 42. Kučerov (Stamkos, Namestnikov)
Tomáš Tatar (Detroit) odohral 16:57 min, 0+1,2 strely

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Tampa Bay Lightning #Detroit Red Wings #Nikita Kučerov