Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nestarnúci Jágr a Florida rokujú o novej zmluve. V hre je aj Las Vegas

Český hokejový útočník Jaromír Jágr a zástupcovia Floridy rokujú o novej zmluve. Uviedol to oficiálny web profiligy nhl.com.

05.06.2017 22:52
debata (3)
zväčšiť Jaromír Jágr pozdravuje fanúšikov po vydarenom... Foto: SITA/AP, Joel Auerbach
Jaromír Jágr Jaromír Jágr pozdravuje fanúšikov po vydarenom v stretnutí, v ktorom zaznamenal tri asistencie.

Štyridsaťpäťročný druhý najproduktívnejší hráč histórie NHL sa po uplynutí ročného kontraktu môže stať 1. júla nechráneným voľným hráčom.

Podľa webu je nepravdepodobné, že by Jágr s Panthers podpísal zmluvu pred rozširovacím draftom, v ktorom si bude medzi 17. a 21. júnom vyberať káder nováčik NHL Vegas Golden Knights. To je tiež jediný ďalší klub okrem Floridy, ktorý môže s Jágrom uzavrieť kontrakt pred otvorením trhu s voľnými hráčmi.

Jágr od svojho návratu do NHL v roku 2011 po trojročnom pôsobení v ruskom Omsku podpisoval vždy ročný kontrakt. V uplynulej sezóne si zarobil s bonusmi 5,5 milióna dolárov. Staronový generálny manažér Panthers Dale Tallon naznačil už na konci apríla, že s Jágrom plánuje rokovania.

„Ide o to, čo pre neho bude najlepšie. Jaromír je veľmi poctivý, úprimný a inteligentný chlap. Prvá otázka znie, či chce hrať a pokračovať. Druhá otázka je, či budeme schopní dohodnúť sa na zmluve, ktorá bude dávať zmysel obom stranám,“ povedal vtedy Tallon pre SportsNet. Jágr v uplynulej sezóne nastúpil za Floridu vo všetkých 82 dueloch a nazbieral 46 bodov za 16 gólov a 30 asistencií.

Celkovo má bývalý hráč Pittsburghu, Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostone a New Jersey na konte 1711 zápasov a 1914 bodov za 765 gólov a 1149 asistencií. V play off zaznamenal v 208 dueloch 201 bodov za 78 gólov a 123 prihrávok. Ak by Jágr pokračoval v NHL, mohol by sa stať rekordérom v počte odohraných zápasov. Na vyrovnanie vedúceho Gordieho Howea mu chýba odohrať 56 stretnutí.

Neočakáva sa, že by Florida s Jágrom podpísala zmluvu predtým, než si Vegas vyberie hráčov v rozširovacom drafte. Panthers by sa totiž v prípade podpisu museli rozhodovať, či ho zaradiť medzi hráčov, ktorých si budú chrániť.

Vegas si bude vyberať po jednom hráčovi z každého z 30 klubov a tie si budú chrániť sedem útočníkov, troch obrancov a jedného brankára či osem hráčov v poli a jedného gólmana. Z ostatných môže Vegas získať aj hráčov, ktorí budú chránenými či nechránenými voľnými hráčmi od 1. júla. Takže teoreticky i Jágra.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Jaromír Jágr