Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najkrajší muž NHL má slávnu fanúšičku. Hviezdu country

V základnej časti NHL odohral cez tisíc zápasov. Má dve strieborné medaily z majstrovstiev sveta. Je kapitánom hokejistov Nashvillu, s ktorými postúpil do finále Stanleyho pohára. Napriek tomu je pre mnohých Američanov len manželom hviezdnej speváčky Carrie Underwood.

02.06.2017 16:40
Mike Fisher, Carrie Underwood Foto:
Mike Fisher a Carrie Underwood.
debata

Veterán Mike Fisher je osobnosťou kabíny a dokonalým lídrom Predators. V tíme plnom výborných mladých hráčov je tmelom s množstvom skúseností z náročných zápasov play off. V prvých troch kolách neprispel k postupu cez Chicago, St. Louis a Anaheim (posledné dva zápasy zo zdravotných dôvodov vynechal) ani jedným bodom, no nik z jeho spoluhráčov ani tréner Peter Laviolette by si nedovolili znižovať jeho obrovský podiel na historickom postupe do finále. V ňom vedie Pittsburgh nad Predators 2:0 na zápasy, tretí odohrajú v Nashville v noci na nedeľu.

„Mike robí na ľade i mimo neho všetko správne. Ochotne blokuje strely, pobije sa, strieľa góly, hrá tvrdo do tela a neustále bojuje. Môžete si byť istí, že v závere zápasu ho pri rozhodujúcich momentoch uvidíte na ľade. Možno nie je typ hlasného lídra, on sa snaží viesť tím príkladom,“ chváli svojho spoluhráča útočník Nashvillu Vernon Fiddler.

Laviolette ho často využíva ako centra štvrtej formácie. Keď ho však potrebuje v druhej lajne, môže si byť istý, že bude s jeho prácou spokojný. Tridsaťšesťročný Kanaďan sa vlani v septembri stal šiestym kapitánom klubu. Céčko prevzal od Sheu Webera, ktorého vedenie vymenilo do Montrealu za iného hviezdneho obrancu P.K. Subbana.

„Mike je presne ten typ chlapíka, ktorého chcete, aby sledovali vaše deti, keď vyrastajú. Je úžasné, čo všetko robí, čo rozpráva a ako komunikuje s ľuďmi. K tomu si pridajte jeho výnimočnú pracovnú morálku a tréningové i zápasové nasadenie. Denne-denne ide všetkým príkladom,“ hovoril Laviolette o svojom zverencovi po postupe do konferenčného finále.

Hoci je Fisher dobrý hokejista, uznávaný srdciar a v tejto sezóne si zarobil 4 milióny dolárov, ani zďaleka nie je najväčšou hviezdou mužstva a ani najlepšie zarábajúcim hráčom Predators. To isté však platí nielen v klube, ale aj doma. V porovnaní s manželkou Carrie Underwood je len chudobný príbuzný.

Tridsaťštyriročná hviezda country je podľa Forbesu najúspešnejšou víťazkou populárnej súťaže American Idol (vyhrala štvrtú sériu v roku 2005). Uznávané hudobné magazíny ju považujú za najlepšiu ženskú vokalistku svojej generácie vo všetkých žánroch. Na celom svete predala už viac než 65 miliónov svojich nahrávok a albumov.

„Aký je to pocit byť najkrajším hráčom Nashvillu a pravdepodobne celej ligy?“ doberal si Fishera pred začiatkom finálovej série spoluhráč Subban s mikrofónom v ruke. „Kto to hovorí? Ty, moja žena alebo kto?“ reagoval s obrovským úsmevom Fisher.

„To nie je podstatné. Povedz, aký je to pocit,“ dobiedzal ďalej Subban. „Je to najlepší pocit na svete. Lepšie než dvihnúť Stanleyho pohár. Bez debát,“ dodal Fisher už s veľkým smiechom.

„Minimálne pre mňa určite,“ reagovala následne na twitteri Fisherova manželka, ktorá je veľkou fanúšičkou Nashvillu. Keď nestíha zápasy svojho manžela naživo, vyjadruje mu podporu aspoň cez sociálne siete.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Carrie Underwood #Nashville Predators #Mike Fisher