Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Má byť vzorom pre Vasilevského. Tampa chce, aby Peter Budaj zostal

Aj napriek podčeňovaniu ukázal, že môže byť spoľahlivo fungujúcou súčasťou klubu NHL. Jeho príbeh udivoval najlepšiu ligu sveta. Mnohí žiadali, aby sa jeden z najlepších brankárov ročníka 2016/2017 predstavil v Zápase Hviezd.

22.05.2017 17:58
Peter Budaj Foto: ,
Peter Budaj v drese Tampy Bay.
debata (2)

V Kristových rokoch sa stal nečakanou jednotkou jedného z ašpirantov na boje o Stanleyho pohár. Viaceré kariérne maximá v 53 dueloch v drese Los Angeles boli jasnou známkou nespornej kvality Petra Budaja.

Dobrý dojem potvrdil už 34-ročný rodák z Banskej Bystrice aj v Tampe Bay, kam ho vedenie Kings krátko pred koncom základnej časti vymenilo. Budaj kryl chrbát a dával cenné rady talentovanému o dvanásť rokov mladšiemu kolegovi Andrejovi Vasilevskému. V siedmich zápasoch si pripísal štyri víťazstvá.

Ambicióznym Lightning sa vzájomná spolupráca veterána a stále sa učiaceho mladíka pozdávala a chce na nej stavať aj v budúcnosti. Podľa generálneho manažéra mužstva Steva Yzermana by Budaj mal vyriešiť otázku spoľahlivej dvojky Tampy Bay.

„Sme veľmi spokojní s Petrovým záverom sezóny. Boli by sme veľmi radi, keby zostal s nami aj naďalej. Keď trochu utíchne zhon po sezóne a bude sa blížiť 1. júl, vyriešime otázku nášho druhého brankára,“ povedala 52-ročná legenda Detroitu pre tampabay.com.

Budaj sa stane v prvý deň letných prázdnin neobmedzeným voľným hráčom. Na slnečnej Floride sa Budajovi páčilo a spoluprácu Vasilevského so skromným Slovákom si pochvaľoval aj kouč Tampy Jon Cooper.

„Je to skúsený brankár, ktorý sa nebojí výziev. V bránke je pokojný, udržiava si čistú myseľ. Pre mužstvo je veľkou oporou. Môžete ho postaviť pred náročné situácie a spoľahnúť sa, že vás nesklame. Je vzorovým príkladom pre Andreja,“ chválil svojho zverenca.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Budaj #Tampa Bay Lighting