Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chcú ma zabiť, smeje sa na fanúšikoch Jágr. Tí ho poslali na Zápas hviezd NHL

Jaromír Jágr naďalej baví zámorských novinárov a hokejových fanúšikov na tému svojej účasti v tohtoročnom Zápase hviezd NHL, ktorý hostí koncom januára Nashville.

04.01.2016 14:50
debata
Jaromír Jágr. Foto: SITA/AP, Alan Diaz
Jaromír Jágr Jaromír Jágr.

K dobrej nálade mu nahráva aj skvelá séria Floridy, s ktorou sa po sérii deviatich výhier vyšplhal na druhú priečku vo Východnej konferencii. Po poslednom víťazstve štyridsaťtriročný útočník s úsmevom vyhlásil, že ho fanúšikovia zrejme chcú vidieť mŕtveho.

Jágr v nedeľňajšom zápase dvoma gólmi pokoril Minnesotu a výsledok 2:1 znamenal pre Panthers už deviatu výhru za sebou. Český fenomén si tak vylepšil bilanciu v sezóne na 28 bodov za 13 gólov a 15 asistencií v 36 stretnutiach. Vďaka tímovým úspechom, ku ktorým výrazne napomáha svojimi výkonmi, je evidentne v dobrom rozpoložení.

„Žiadal som fanúšikov, aby ma nevolili. A oni nepočúvali,“ povedal po zápase Jágr, ktorého priaznivci do All Star Game vybrali ako jedného zo štyroch kapitánov. „Myslím, že ma nemajú veľmi radi. Chcú ma vidieť mŕtveho,“ vyhlásil Jágr, ktorý bude mať v polovici februára 44 rokov.

Najstarší hráč súčasnej NHL tak nadviazal na svoje obavy, ktoré už skôr počas hlasovania fanúšikov vyslovil v súvislosti s tým, že sa tento rok All Star Game odohrá novým spôsobom. Každú zo štyroch divízií bude zastupovať tím s 11 hráčmi, ale hrať sa bude len tri na tri, ako sa hrá od tejto sezóny v predĺžení.

„Fanúšikovia – vážim si vaše hlasy pre Zápas hviezd, ale tri na tri by ma mohlo zabiť. A ja ešte nechcem umrieť. Ďakujem za pochopenie. Príliš starý,“ prosil o zľutovanie začiatkom decembra olympijský víťaz z Nagana, ktorý ovládol hlasovanie medzi hráčmi Atlantickej divízie.

Ako kapitán by sa však mal prvýkrát od roku 2004 All Star Game opäť zúčastniť. „Možno si fanúšikovia myslia, že si jednoducho nezaslúžim žiadny odpočinok, ale počas tej pauzy pre Zápas hviezd by som sa potreboval skôr dostať do formy. Takže každý bude mať prázdniny, ale ja budem hrať tri na tri,“ bilancoval rozosmiaty Jágr.

debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers #Jaromír Jágr