Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gólov v NHL ubúda. Manažéri navrhujú väčšie bránky i upravený výstroj

Gólov v hokejovej NHL ubúda. Generálni manažéri klubov na utorňajšom jesennom mítingu preto dali hlavy dokopy a otvorili otázku, akými spôsobmi zvýšiť znižujúcu sa produkciu.

11.11.2015 11:46
Philadelphia Flyers, Pittsburgh Penguins, nhl,... Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Do utorka bol v 215 tohtose­zónnych dueloch priemer 5,32 gólu na zápas, najnižší od 2003/2004 (vtedy 5,14). V uplynulom ročníku bol na úrovni 5,46, referuje server hockeyreferen­ce.com. „Kým sa znova v marci zídeme, máme zopár mesiacov, aby sme popremýšľali, čo s tým. Či je to v parametroch brankárskych výstrojov, veľkosti bránok, spôsobe hry a podobne,“ citoval server nhl.com generálneho manažéra Floridy Dala Tallona.

Viceprezident hokejových operácií NHL Colin Campbell nevylúčil možnosť zväčšovania bránok, ak sa manažéri zhodnú na takomto závere. Ide však podľa neho o poslednú možnosť, tou prvou je ďalšia úprava brankárskeho výstroja.

Funkcionári si pochvaľujú atraktívne predĺženie troch proti trom, novinku zavedenú pred touto sezónou, znamenajúcu viac priestoru na ľade a prelievanie hry z jednej strany na druhú. Do utorka 70 percent zápasov, ktoré sa v riadnom hracom čase skončili remízou, spoznalo víťaza v pridanej päťminútovke. Až nájazdy rozhodovali iba v trinástich zo 43 duelov. V uplynulej sezóne sa predĺžením skončilo len 44,4 percenta súbojov.

„S takýmito čiastkovými výsledkami musíme byť spokojní. Napĺňajú sa naše očakávania. Ja si to užívam, takisto fanúšikovia. Je to zábava a pohybujeme sa v zábavnom priemysle,“ pripomenul GM Dallasu Jim Nill.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL
Načítavajú sa športové výsledky...