Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chára: Bourqua si všímať nebudem. Bola to moja chyba

Hokejisti Bostonu Bruins sa po mizernom úvode vezú na víťaznej vlne. Výrazne im k tomu dopomohol návrat kapitána Zdena Cháru. Slovenský obranca hrá prím v defenzíve. Vo víťaznom zápase s Floridou (3:1) zaznamenal premiérový gól v sezóne a pridal aj asistenciu.

02.11.2015 07:26
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára.
debata

„Hráme jednoduchšie. Zameriavame sa nielen na streleckú úspešnosť, ale zlepšili sme sa aj v defenzíve,“ uviedol 38-ročný rodák z Trenčína. Po ďalšom víťazstve na ľade Tampy (taktiež 3:1) sa Boston v tabuľke Východnej konferencie vyšplhal už na 6. miesto.

Po úvodných troch prehrách, v ktorých ste inkasovali 16 gólov, ste v ďalších siedmich dueloch šesťkrát zvíťazili. Čomu pripisujete úspešný obrat?
Zjednodušili sme našu hru. Na začiatku sezóny sme nehrali dobre, snažili sme sa na ľade robiť príliš veľa vecí, ktoré boli zbytočné. Teraz sa viac sústredíme na vyhrávanie osobných súbojov, každý deň tvrdo pracujeme v tréningoch, čo bol prvý krok k tomu, aby sme sa zlepšili.

V prvých dvoch zápasoch sezóny ste pauzovali pre zranenie. Snažili ste sa vrátiť čo najrýchlejšie, aby ste pomohli spoluhráčom?
Ťahalo ma to na ľad. Mal som zranenie, ktoré sa mi stalo hneď na začiatku prípravy a prakticky celú som ju vynechal. Robil som všetko pre to, aby som sa rýchlo dostal späť do mužstva.

Cítite sa už po narazení Ryana Bourqua na mantinel v poriadku?
Je to oveľa lepšie a postupne naberám zápasovú prax. Som rád, že môžem mužstvu pomáhať priamo na ľade.

Budete si v zápase s New Yorkom Rangers (27. novembra) viac všímať práve Bourqua?
Vôbec nie. Bola to moja chyba.

V ostatných dueloch sa tímu strelecky darí. Zameriavate sa viac na ofenzívu?
Od začiatku sezóny sme kládli dôraz na efektivitu. Oproti minulým ročníkom sme chceli dávať viac gólov. Myslím, že sa nám to podarilo. V niektorých zápasoch sme na úkor prehnaných útočných chúťok viackrát inkasovali. Teraz sa prioritne nebudeme snažiť dávať päť či šesť gólov, ale hrať opäť kvalitne v defenzívne. Keď nám však strelecká úspešnosť ostane, privítame to.

S Floridou ste hrali výborne v defenzíve. Zhruba takto si predstavujete priebeh vašich zápasov?
Prvé dve tretiny sme hrali výborne. V záverečnej dvadsaťminútovke sme však Floridu pustili k väčšiemu tlaku, vytvárala si viac šancí a my sme takmer prestali hrať, čím sme sa dostali do defenzívy. Musíme hrať naplno celý zápas, nielen dve dejstvá.

Čo hovoríte na výkon fínskeho brankára Tuuku Raska, ktorý v záverečnej časti udržal cenné víťazstvo?
Bol skvelý. Má najväčší podiel na našom triumfe. Počas celého zápasu urobil niekoľko kľúčových zákrokov. Sme šťastní, že ho vidíme opäť chytať s veľkým sebavedomím.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins