Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Marinčin je na dobrej ceste prebojovať sa do kádra Toronta

Slovenský hokejový obranca Martin Marinčin v súčasnosti bojuje o miesto v zostave mužstva zámorskej NHL Toronto Maple Leafs a podľa portálu TheStar.com je na dobrej ceste získať pozíciu v tretej defenzívnej dvojici.

25.09.2015 13:19
Martin Marinčin Foto: ,
Martin Marinčin v drese Edmontonu (vľavo na kolenách).
debata

Mladého košického beka získali „javorové listy“ z konkurenčného Edmontonu koncom júna a Marinčin bol prvý hráč, ktorého do mužstva dotiahol nový kouč Toronta Mike Babcock. Dvadsaťtriročný zadák má za sebou dve nekompletné sezóny v organizácii Oilers, v roku 2014 si zahral na ZOH v Soči i seniorských majstrovstvách sveta. S príchodom kormidelníka Babcocka určite nastanú v Toronte zmeny v hernom štýle a Marinčin by mal byť ich súčasťou. „Snažím sa čo najlepšie korčuľovať, čo mi stále viac umožňuje hrať jednoducho a užívať si hokej,“ poznamenal slovenský obranca.

Hokejový rast mladého beka mali v Edmontone „pod palcom“ o čosi skúsenejší spoluhráči Jeff Petry či Mark Fayne. „Obaja mi dosť pomohli. Na ľade aj mimo neho sa snažili viesť ma správnym smerom. Dosť to pre mňa znamenalo,“ myslí si Marinčin, ktorý mal v národnom mužstve počas olympijského turnaja v Soči jedného z najlepších „učiteľov“. Inak sa nedá nazvať spolupráca so Zdenom Chárom. Po tejto skúsenosti košický rodák priznal, že počas ZOH sa v blízkosti Cháru snažil ako špongia nasať všetky nové informácie – sledovaním kapitána Bostonu na ľade i diskusiami s ním.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Toronto Maple Leafs