Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Voda na Kanov mlyn - príbeh o obálke vraj nebol pravdivý

Nález prázdnej obálky, ktorý mal navodiť dojem manipulovania s dôkazmi o znásilnení zo strany hviezdy hokejovej NHL Patricka Kana, bol zrejme iba prázdnou bublinou.

25.09.2015 09:42
Patrick Kane Foto:
Patrick Kane.
debata

Inak sa nedá vyhodnotiť postup právnika Thomasa Eoannoua, ktorý sa len deň po zvolaní tlačovej konferencie o senzačnom objave rozhodol, že viac nebude zastupovať údajnú obeť.

Zistil totiž, že informácie, ktoré mu o okolnostiach nálezu poskytla matka znásilnenej ženy, boli vymyslené. Na základe toho nemôže s istotou tvrdiť, že v obálke sa niekedy nachádzal dôkazový materiál zozbieraný v nemocnici pri vyšetrení.

„Môžem povedať iba toľko, že neviem, čo je a čo nie je pravda. Veril som príbehu matky, ale teraz som sa ocitol v situácii, keď pochybujem o jej verzii udalostí,“ povedal Eoannou, ale zároveň vyhlásil, že to nič nemení na jeho presvedčení, že útočník Chicaga Blackwawks ženu naozaj znásilnil.

Patricka Kana v úvode augusta obvinila žena, s ktorou sa zoznámil v podniku v Buffale a ktorá s ním odišla do jeho domu. Americký krídelník tvrdí, že nič zlé neurobil, a jeho klub mu spolu s vedením NHL vyjadril podporu. V utorok nastúpil na domáci prípravný zápas s Detroitom, ale v stredu už na odvetu na ľade súpera necestoval.

Eoannou v stredu zvolal tlačovú konferenciu, na ktorej oznámil, že do domu matky obete neznáma osoba priniesla prázdne papierové vrecko, v ktorom boli podľa všetkého uchovávané dôkazy o trestnom čine. Vyšetrovatelia pritom nehlásili žiadnu stratu alebo krádež dôkazového materiálu. „Niekde nastala veľmi vážna chyba,“ vyhlásil Eoannou na tlačovej konferencii a ukázal médiám hnedé vrecko v tvare väčšej obálky.

Matka jeho klientky ho vraj našla v utorok, keď sa prišla domov naobedovať. Vrecko bolo hodené medzi vonkajšími a vnútornými vchodovými dverami. Ten, kto ho priniesol, sa neohlásil zvončekom ani zaklopaním. Vrecko bolo podľa neho autentické, sú na ňom vraj uvedené detailné osobné informácie obete aj s iniciálami zdravotných sestier, ktoré vyšetrenia vykonali a manipulovali s obsahom. Právnik dokonca vyzval, aby sa prípadu ujal federálny vyšetrovací úrad FBI.

Náhly obrat je vodou na Kanov mlyn. Jeho advokát Paul Cambria zvolal vlastnú konferenciu, na ktorej uviedol, že jeho klient je terčom šikanovania. „Všetci tu hovoria o obeti, všade to počúvam, ale podľa môjho názoru až do osvetlenia všetkých faktov nedokážeme povedať, kto tu je obeť. Čo sa tu v priebehu jedného dňa stalo, je bizarné. Dvadsaťštyri hodín po veľkohubých vyhláseniach sme sa dozvedeli, že ide o podvrh,“ reagoval Cambria.

debata chyba
Viac na túto tému: #Patrick Kane