Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hviezdy Chicaga o Daňovi: Má veľký potenciál

Mladý slovenský útočník Marko Daňo zatiaľ udivuje v predsezónnom kempe klubu zámorskej hokejovej NHL Chicago Blackhawks.

21.09.2015 12:58
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo.
debata

Po výmene z konkurenčného Columbusu ho tréner Joel Quenneville zaradil do elitného útoku k Mariánovi Hossovi a kapitánovi Jonathanovi Toewsovi, keďže nemá k dispozícii hviezdneho Patricka Kana. Dvadsaťročný Daňo sa hlavnému koučovi ukázal v dobrom svetle, v jednom z modelovaných zápasov dosiahol hetrik. Na adresu mladého hokejistu sa pochvalne vyjadril nielen Quenneville, ale aj jeho spoluhráči v útoku Toews a Hossa. „Je to mladý hokejista s dobrým potenciálom. Je dobre stavaný a na ľade nám to zatiaľ ide,“ poznamenal v rozhovore pre klubový web kapitán „jastrabov“ Toews.

Krajan Marián Hossa je pre Daňa oporou aj mimo ľadu. „Marko má veľký potenciál. Dokáže si dobre podržať puk, kvalitne korčuľuje a nebojí sa ísť ani pred bránku,“ povedal zámorským médiám Hossa. Kormidelník Quenneville zaradil Daňa do elitnej formácie, pretože si všimol jeho rýchlosť a silu. „Síce na to nevyzerá, ale nízke ťažisko mu pomáha v hre s pukom aj bez neho. Nemýlil som sa v tomto,“ poznamenal Quenneville.

Pre Marka Daňa je pobyt na ľade s klubovými hviezdami veľká príležitosť na zbieranie potrebných skúseností. Každý okamih si vychutnáva. „Sú to skvelí hráči a mám sa od nich čo učiť. Každá chvíľa s nimi je skvelá,“ povedal Daňo pre denník Chicago Tribune. Špeciálne vyzdvihol pomoc Mariána Hossu. „Pomáha mi so všetkým, čo potrebujem. Je to veľmi skúsený hráč a tiež môj krajan, s jeho podporou lepšie spoznávam ďalších spoluhráčov,“ do­dal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa #Marko Daňo #Chicago Blackhawks #Jonathan Toews