Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Detroit predstavil nového trénera. Je dobrý motivátor, chváli ho Tatar

Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings v utorok predstavilo nástupcu Mika Babcocka na poste hlavného trénera. Stal sa ním Jeff Blashill, doterajší kouč farmy "červených krídel" v Grand Rapids.

10.06.2015 11:50
Jeff Blashill, Ken Holland Foto: ,
Nový tréner Detroitu Jeff Blashill (vpravo) s generálnym manažérom klubu Kenom Hollandom.
debata

Štyridsaťjedenročný odborník priviedol Griffins k zisku Calderovho pohár v sezóne 2012/2013. Babcock skončil na poste kormidelníka Detroitu po desiatich rokoch a zamieril do konkurenčného Toronta. „Dal som na svoj inštinkt. Jeff je výborný mladý tréner, ktorý už dozrel na NHL,“ uviedol generálny manažér klubu Ken Holland a prezradil, že dohoda znie na štyri roky.

Blashill, pod ktorého taktovkou pôsobil v tejto sezóne Marek Tvrdoň, trénoval aj Slovákov Tomáša Jurča a Tomáša Tatara. Káder Red Wings pozná dokonale, v minulosti bol aj Babcockovým asistentom.

„Už sa neviem dočkať chvíle, keď sa všetci stretneme a začneme boj o Stanleyho pohár,“ poznamenal Blashill. Ten sa stal druhým najmladším hlavným trénerom v NHL v súčasnosti, iba o rok menej má nový kormidelník New Jersey Devils John Hynes.

„Je to skvelý tréner. Nášmu tímu pomohol v mnohom. Myslím si, že vyznáva podobný systém, aký sme hrali doteraz. Je dobrý rozprávač, motivátor. Hráči cítia, že sa s ním môžu baviť. Je to niekto, komu môžu veriť,“ uviedol na Blashillovu adresu Tomáš Tatar.

Detroit dostane od Toronta kompenzáciu za Babcocka

Detroit Red Wings dostane za uvoľnenie trénera Mika Babcocka kompenzáciu od konkurenčného Toronta. Babcock skončil na poste hlavného kouča „červených krídel“ po desiatich rokoch a majú nárok na náhradu od Maple Leafs. Bude ňou výber v 3. kole v niektorom z najbližších troch draftov nováčikov.

Podľa Detroit Free Press sa tak isto nestane v roku 2016, Red Wings si na kompenzáciu musia ešte počkať. Toronto totiž v sezóne 2014/2015 patrilo medzi najhoršie mužstvá v celej profilige a v drafte si bude vyberať zo 4. miesta. Vedenie Maple Leafs pravdepodobne verí, že v nasledujúcich rokoch sa tímu bude dariť viac a získa tak horšie postavenie pri výbere nováčikov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detroit Red Wings #Mike Babcock #Jeff Blashill