Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák: Bodaj by som po sezóne mohol povedať, že bola najlepšia

Patrí medzi najvyťaženejších brankárov v NHL. S 34 víťazstvami je tretí najlepší v tejto, v zámorí ostro sledovanej, štatistike.

10.03.2015 10:00
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

"Unavený rozhodne nie som. Cítim sa výborne,“ tvrdí opora New Yorku Islanders Jaroslav Halák.

Prehru 3:4 po samostatných nájazdoch na Floride ste sledovali len z lavičky. Sklamaný z výsledku?
Bol to dosť zvláštny zápas. Puky odskakovali obom mužstvám. Nezískali sme síce dva body, ale aj jeden je pre nás dôležitý. Každý bod nám teraz pomôže, udržať sa vysoko v tabuľke.

Považujete aktuálnu sezónu za vašu zatiaľ najvydarenejšiu v NHL?
To sa ešte len uvidí. Hodnotiť budem až po jej skončení. Ešte nám ostáva odohrať pätnásť zápasov do konca základnej časti a najmä play off. Verím, že potom budem môcť povedať, že bola moja najlepšia.

Čomu vďačíte za veľký počet víťazstiev a klubový rekord?
Je pekné zapísať sa do klubovej histórie, ale vždy opakujem, že bez spoluhráčov by som to nikdy nedokázal. Nuly aj víťazstvá sú vždy tímová práca. Samozrejme, manželka mi doma spolu s dcérkou vytvára výborné zázemie. Keď mám trošku voľného času, vždy sa ho snažím tráviť s nimi.

Ako sa cítite po fyzickej aj psychickej stránke?
Unavený rozhodne nie som. Cítim sa výborne. Teraz, ku koncu základnej časti, chytávam trošku menej. Uvidíme, ako to pôjde ďalej.

Ako ste prijali zmenu na poste tímovej dvojky, keď prišiel Čech Neuvirth?
Taký je hokej a NHL. O týchto veciach my hráči nerozhodujeme. Teraz sme kolegovia a obaja urobíme všetko preto, aby sme vyhrávali.

Páčia sa vám zmeny, aké spravili Islanders v závere prestupového termínu?
Získali sme nejakých hráčov. Vedenie neurobilo žiadne veľké výmeny, ale chalani hrajú celú sezónu veľmi dobre, takže ani nebol dôvod na nejaké veľké zmeny. S výhľadom na play off sa však musíme ešte zlepšovať.

Zahrali ste si v Zápase hviezd NHL. Aké to bolo?
Bola to pre mňa veľká česť. Reprezentoval som nielen seba, ale aj klub či Slovensko. Užil som si to od prvej do poslednej chvíle.

Počas toho víkendu sa potvrdilo, že na Svetovom pohári 2016 budú hrať Slováci len v zmiešanom tíme. Láka vás účasť na tomto podujatí?
Už som viackrát povedal, že sa účasti v zmiešanom tíme nebránim. Je smutné, že už nedokážeme poskladať mužstvo zo slovenských hráčov v NHL, ale je to realita. V lige nás stále ubúda. Najmä preto sa tak organizátori rozhodli.

Ako znáša váš spoluhráč Ľubomír Višňovský, že sa mu párkrát neušlo miesto v zostave?
Berie to ako profesionál. Ľubo je výborný korčuliar a skvelý hráč. Párkrát nehral, ale myslím si, že jeho skúsenosti sú pre nás nesmierne cenné. Navzájom sa podporujeme, keď sa nám darí viac aj menej.

Sledovali ste ešte na prelome rokov svetový juniorský šampionát v Kanade?
Nielen brankár Denis Godla, ale celé mužstvo tam hralo výborne. Bronzové medaily si chlapci zaslúžili. Prvý zápas im nevyšiel, ale od druhého duelu proti Fínom hrali zodpovedne a urobili veľký kus roboty.

Sledujete v zámorí, aspoň čiastočne, aj slovenskú extraligu?
Priznám sa, že veľmi nie. Len si pozriem výsledky. Nemám ani veľký prehľad, kto kde hrá. Z brankárov viem len to, že v Piešťanoch chytá môj dobrý kamarát Martin Šúrek. Najväčšou hviezdou ligy je asi Mišo Handzuš. Škoda, že sa nevrátil do NHL. Doma istotne prilákal divákov na štadióny, najmä v Banskej Bystrici. <pe>

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders