Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák: Mám za sebou skvelý mesiac

Brankár hokejistov New York Islanders Jaroslav Halák sa dostal v novembri do výbornej formy. Aj vďaka jeho výkonom Islanders vyhrali jedenásť z posledných trinástich duelov a s 34 bodmi sú v popredí tabuľky Východnej konferencie.

02.12.2014 07:49
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák v akcii.
debata

„Bol to skvelý mesiac. Ak vyhrávate, potom ste spokojní. Bolo to dobré, ale stále je pred nami veľa práce,“ vyhlásil podľa NHL.com Halák, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu predchádzajúceho týždňa.

V minulých siedmich dňoch priviedol Islanders k trom výhram, v priemere v sledovanom čase inkasoval 0,95 gólu na zápas a mal 96,4 % úspešnosť zákrokov. Prvýkrát za posledných 34 rokov mali Islanders v novembri bilanciu 11–3. Halák osobne ťahá sériu deviatich víťazných štartov a už len jeden ho delí od klubového rekordu Billyho Smitha z roku 1982.

Halák v úvode ročníka vyhral tri zápasy, potom prišli štyri prehry a súčasná víťazná šnúra. „Potrebujem byť lepší, aby som pomohol tímu. Viem, že sa ešte môžem zlepšiť. Dali sme v dôležitých momentoch niektoré kľúčové góly a myslím, že spoluhráči odohrali veľmi dobre oslabenia. To je naše najvýraznejšie zlepšenie v porovnaní s úvodom ročníka,“ doplnil pre NHL.com Halák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #New York Islanders