Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košických mladíkov posadili v NHL na tribúnu

Druhá sezóna v NHL býva pre hráčov najzradnejšia. Presviedča sa o tom aj dvojica slovenských reprezentantov Tomáš Jurčo a Martin Marinčin. Kým útočníka Detroitu chce tréner nabudiť, od obrancu Edmontonu očakáva viac sebavedomia.

06.11.2014 16:57
Martin Marinčin Foto: ,
Obranca Edmontonu Martin Marinčin (vľavo na kolenách).
debata

Dvadsaťjedenročný krídelník Tomáš Jurčo vlani v premiérovej sezóne nazbieral v 39 zápasoch osem gólov a sedem asistencií. Na olympijskom turnaji v Soči si odbil aj premiéru v reprezentač­nom drese.

V Red Wings boli s hrou košického odchovanca spokojní. V predsezónnom kempe ukázal opäť svoje kvality a napriek pretlaku útočníkov sa prebojoval do prvého mužstva. „Každý hráč chce pôsobiť v NHL. Keď som začal v prvom tíme, budem sa snažiť ukázať svoj najlepší hokej a dúfam, že sa tu udržím celú sezónu,“ skonštatoval pred sezónou pre Detroit Free Press.

V aktuálnom ročníku zatiaľ odohral dvanásť zápasov, zaznamenal len dve asistencie. Pred súbojom s New Yorkom Rangers sa tréner Mike Babcock rozhodol posadiť ho na tribúnu. Jeho miesto v zostave zaplnil premiérovo po zranení Daniel Cleary.

„Je to stále mladý hráč a NHL je ťažká liga. Viacerým hokejistom sa v druhej sezóne darí menej ako v prvej. Nie som presvedčený, či mal včera hrať alebo nie. Rozmýšľam, či to bol správny krok, ale verím, že ho to môže správne nabudiť. Profiliga je o mentálnej odolnosti a pripravenosti. Hráč musí nájsť spôsob, ako byť správnym profesionálnom. Presne tým aktuálne prechádza,“ uviedol pre Detroit News kouč Babcock.

Na ľade New Yorku Rangers napokon Red Wings prehrali 3:4 po predĺžení. Remízu pre Detroit v riadnom hracom čase zabezpečil vyrovnávajúcim gólom osem sekúnd pred koncom Tomáš Tatar.

V nočnom zápase na ľade Bostonu sa nezmestil do zostavy ani obranca Martin Marinčin. Dvadsaťdvaročný košický rodák si v druhej polovici minulej sezóny vybojoval stabilné miesto. Nastúpil v 44 stretnutiach, dosiahol šesť asistencií. Počas leta pribral sedem kíl, aktuálne má 92 kg, čím splnil pokyn, ktorý dostal od realizačného tímu.

Sezónu prekvapujúco začal vo farmárskej AHL. Po dvanástich dňoch ho z tímu Oklahoma City povolali späť do prvého tímu. „To, že som putoval na farmu, bolo pre mňa ťažké, pretože som celé leto tvrdo pracoval. Stalo sa, ale už som späť,“ povedal Marinčin.

V sezóne odohral zatiaľ osem duelov, dosiahol jednu asistenciu. Na konte má aj dve trestné minúty a dve mínusky. Kouč Dallas Eakins ho po nevydarenom zápase s Philadelphiou (1:4) posadil na tribúnu.

„Od každého hráča očakávame súťaživosť a odhodlanie. V obrane je teraz veľký boj o miesto v kádri. Od Marinčina chceme vidieť viac sebavedomia v hre s pukom aj bez neho. Tiež očakávame, že rozhýbe mužstvo aj v kritických okamihoch,“ uviedol Eakins pre Edmonton Journal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Marinčin #Tomáš Jurčo