Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetko je možné, len treba veriť, tvrdí hráč NHL Marko Daňo

Hokejista Marko Daňo má za sebou víťaznú premiéru v prestížnej NHL. Pri triumfe Columbusu na ľade Buffala 3:1 sa síce 19-ročný slovenský útočník do tabuľky produktivity nezapísal, ale vstupom do najprestížnejšej hokejovej klubovej súťaže si splnil veľký sen. Odohral 14:33 min a štyrikrát strelecky ohrozil brankára Buffala.

10.10.2014 17:36
Marko Daňo Foto: ,
Marko Daňo tvrdo bojoval o miesto v Colombuse počas prípravných zápasov pred začiatkom NHL.
debata

„Kto by to bol povedal po minulej sezóne v ktorej som hral zle a neskôr som ani nehral a sedel som na tribúne, že 9. októbra nastúpim na svoj prvý zápas NHL?,“ položil si rečnícku otázku prostredníctvom svojej prezentácie na facebooku M. Daňo a zároveň si aj odpovedal: „Ja som si to povedal. Cez leto som ‚odmakal‘ letnú prípravu a konečne som sa cítil super. Všetka tá drina stála za to. Najdôležitejšie je mať sny. Niekedy sa zdajú byť nedosiahnuteľné, ale ak si to viete predstaviť a veríte tomu, tak sa vám to splní.“

Daňo pridal aj povzbudzujúce motto nielen pre svojich priateľov na facebooku: „Nenechajte si vziať vaše sny. Nepočúvajte výkriky vrán a vesmír sa spojí, aby sa vaše prianie stalo skutočnosťou.“

Jurčo vie, že ho ešte čaká tvrdý boj

Slovenského útočníka Tomáša Jurča veľmi teší skutočnosť, že sa mu po septembrových kempoch podarilo udržať v prvom tíme Detroit Red Wings v zámorskej hokejovej NHL. V noci zo štvrtka na piatok si pripísal už 37. štart v prestížnej profilige, no k pätnástim bodom z predchádzajúcej sezóny nepridal ďalší. Dvadsaťjedenročný Košičan si príležitosť veľmi váži a uvedomuje si, že ho čaká ešte tvrdý boj.

Tomáš Jurčo (vľavo) sa teší zo streleného gólu... Foto: SITA/AP, Duane Burleson
Tomáš Jurčo, Detroit Red Wings, Riley Sheahan Tomáš Jurčo (vľavo) sa teší zo streleného gólu spolu so spoluhráčom Rileym Sheahanom.

„Dostať sa do prvého mužstva je len prvý krok. Mám totiž dvojcestnú zmluvu, a tak musím stále pracovať. Nemyslím si, že som tým niečo dosiahol. Mám za sebou prvý súťažný zápas v novej sezóne a uvidíme, ako mi to pôjde ďalej,“ povedal pre The Detroit News olympionik Tomáš Jurčo. Mladý krídelník vo štvrtok na domácom ľade proti Bostonu (2:1) odohral 14:08 min (z toho 2:36 v presilovkách), pripísal si tri fyzické strety.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Marko Daňo #Tomáš Jurčo