Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Philadelphia si proti Rangers vynútila siedmy zápas, Simmonds strelil hetrik

Hokejisti Philadelphie zdolali v utorkovom zápase úvodného kola play-off NHL na svojom ľade New York Rangers 5:2 a vynútili si rozhodujúci siedmy zápas.

30.04.2014 07:11 , aktualizované: 09:43
Steve Mason, Brian Boyle Foto: ,
Brankár Philadelphie Steve Mason sa snaží so spoluhráčmi zlikvidovať šancu Briana Boyla z New Yorku Rangers.
debata

Hlavnou postavou duelu bol Wayne Simmonds, ktory strelil vo vyraďovacej časti svoj ​​premiérový hetrik.

Flyers v úvodnej tretine ťahali za kratší koniec, napriek tomu sa úspešnou dorážkou Simmondsa ujali vedenia. A kanadský útočník bol pri streleckej chuti aj v prostrednej časti, v ktorej pridal ďalšie dva góly.

Najprv zvyšoval na 2:0 po tom, ako sa jeho spoluhráčovi Braydenovi Schennovi nevydarila strela. Puk sa dostal priamo k Simmondsovi, ktorý zakončoval do prázdnej bránky. Hetrik skompletizoval v presilovej hre a uzavrel skóre prvých dvoch tretín na 4:0.

Pre Rangers bol veľkou prekážkou aj brankár Steve Mason, ktorý mal napokon 34 úspešných zákrokov. Hostia ho prekonali až v závere stretnutia, keď už bolo rozhodnuté. „Chytal skvele, bol naším lídrom,“ chválil gólmana kapitán Claude Giroux. „Dnešok však musíme hodiť za hlavu pozerať sa dopredu,“ naznačil Mason.

Rangers hrali v záverečnej časti už bez brankára Henrika Lundqvista, ktorý oddychoval pred stredajším rozhodujúcim duelom. Na utorok už v tíme zabudli a pozerajú sa na zápas číslo sedem. „Začali sme dobre, mali sme niekoľko šancí. Kým my sme ich nedokázali premeniť, súper sa presadil aj z tých najmenších. Tvrdo sme pykali za chyby. V druhej tretine sme mali slabšie chvíle. Musíme sa poučiť a v stredu podať oveľa lepší výkon,“ dodal tréner Alain Vigneault.

V stredu sa rozhodne aj o osude dvoch sérií Západnej konferencie. San Jose v zápase číslo sedem privíta Los Angeles a Colorado hostí Minnesotu.

Play off NHL – 1. kolo – VÝCHODNÁ KONFERENCIA Philadelphia – New York Rangers 5:2 (1:0, 3:0, 1:2) – stav série 3:3
Góly: 8. Simmonds (Hartnell, Giroux), 22. Simmonds (B. Schenn), 35. Gustafsson (Coburn), 36. Simmonds (Voráček, Giroux), 56. Giroux – 54. Hagelin (Stralman, Richards), 60. Zucarrello (Pouliot, Miller)

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Philadelphia Flyers #play off NHL