Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Toto som nezažil. Mal som ho po prvej tretine zabiť, tvrdí Jágr o brankárovi

Veľké sklamanie prežíval po pondelkovej domácej porážke hokejistov New Jersey s Calgary 0:1 český útočník Jaromír Jágr.

08.04.2014 15:02
Jágr, Rämö Foto: ,
Karri Rämö chytá puk z hokejky Jaromíra Jágra.
debata (1)

Štyridsaťdvaročný ofenzívny líder Devils so svojimi spoluhráčmi nedokázal napriek veľkému tlaku prekonať svojho bývalého spoluhráča z Omska Karriho Räma a šance jeho tímu na účasť v play off klesli na minimum. Napriek tomu sa Jágr snažil ešte zostať pozitívny a tiež po zápase vtipkoval.

„Nezáleží, kto by bol dnes na ľade. Gretzky , Lemieux. Nikto by nemal šancu dať gól. Viac snáď nemôže tím súpera prehrať, ale zápas ovládol on. My sme nemali svoj ​​deň. Hral som s ním v Omsku. Chcel by som od neho vidieť ešte jeden taký zápas, ale budem čoskoro končiť, takže asi nebudem mať šancu,“ povedal klubovému webu Jágr, ktorý chce ešte minimálne budúcu sezónu stráviť v NHL.

Sám mal niekoľko šancí, vrátane pokusu o vyrovnanie v posledných sekundách, ale Rämö odolal. „Alebo ho zabiť,“ vtipkoval Jágr po zápase, ako dostať puk do bránky Calgary. „Keby som mal šancu dostať sa do ich šatne…,“ snažil sa odľahčiť ťažkú ​​situáciu Devils v boji o play off.

S nadsádzkou ďalej premýšľal, že by za zabitie protihráča pravdepodobne padol trojzápasový trest." Ale mohol by som za to dostať jeden zápas, pretože som to predtým ešte nikdy neurobil. A keby som vedel, že za to budú dva, tak by som to urobil medzi prvou a druhou tretinou," smial sa najproduktívnejší Európan v histórii NHL.

Stále nemohol pochopiť, prečo Devils z mnohých šancí nedokázali nič premeniť. Podľa svojich slov podobný výkon, aký predviedol Rämö, vo svojej bohatej kariére nevidel. „Myslím, že to bol najlepší výkon, aký som u niekoho videl v jednom zápase. Nikdy som tiež nevidel, že by mal niekto toľko gólových šancí. Puk poskakoval okolo bránky a nič tam nepadlo. Mali sme tých šancí toľko, neboli to len strely, ale vyložené gólové príležitosti,“ krútil hlavou Jágr.

Devils sú v ťažkej situácii. Do konca základnej časti majú už len tri zápasy a na ôsmy Columbus vo Východnej konferencii strácajú tri body. Blue Jackets majú ešte zápas k dobru a navyše vyšší počet víťazstiev, ktorý v prípade zhodného počtu bodov rozhoduje. Na siedmy Detroit, ktorý bude hrať ešte štyrikrát, stráca Jágr a spol. štyri body.

New Jersey hrá vo štvrtok v Ottawe, v piatok doma s New York Islanders a v nedeľu na vlastnom ľade s Bostonom. Ale tiež nemusí dostať vôbec šancu ešte o play off bojovať. Ak by Detroit vyhral v Buffale alebo v stredu v Pittsburghu, Columbus v rovnaké dni s Phoenixom a v Dallase získal dohromady tri body a Philadelphia bodovala v Buffale, má Jágrov tím po nádejach.

Jágr ale nechce takémuto scenáru veriť. „Podľa môjho názoru ešte musíme dostať jednu šancu. Bolo by divné skončiť takto. Nedáva to zmysel, skončiť takýmto spôsobom. Dominovať a prehrať. Uvidíme, či mám pravdu, alebo nie. Ja ale viem, čo sa stane, verte mi,“ žmurkol na novinárov.

Jágr môže len tretíkrát za 20 sezón v NHL chýbať v play off. Stalo sa mu to v roku 2002 vo Washingtone a o dva roky neskôr s Rangers. V tíme Devils by rád napriek tomu pokračoval aj v ďalšej sezóne. „Dúfam, páči sa mi tu,“ uviedol dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára, ktorý vlani siahal po ďalšom triumfe s Bostonom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr #Karri Rämö