Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halák nechce vo Washingtone novú zmluvu, v lete bude voľným hráčom

Slovenský brankár Jaroslav Halák nepredĺži zmluvu s klubom zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals a 1. júla sa stane voľným hráčom. Dvadsaťosemročný Bratislavčan to povedal v rozhovore pre CSNWashington.com a prezradil, že po výmene zo St. Louis cez Buffalo s vedením Caps ešte nerokoval o novej zmluve.

01.04.2014 15:00
Jaroslav Halák Foto: ,
Jaroslav Halák.
debata

„Prvýkrát mám šancu otestovať si trh s voľnými hráčmi. Nie každý však hľadá gólmana,“ povedal skúsený slovenský reprezentant, ktorý sa predstavil aj na februárových ZOH v Soči. Halák po príchode do Washingtonu odchytal deväť duelov a len dvakrát nezískal jeho tím ani bod, Bradena Holtbyho „pustil“ do bránky len dvakrát. Aj vďaka výkonom Slováka sú Capitals stále v hre o postup do play-off.

„Do konca základnej časti už nemáme veľa zápasov a som si istý, že tréner si bude vyberať brankára osobitne na každý duel. Situácia v tabuľke je zamotaná a my potrebujeme každý bod. Je jedno, či budem chytať ja, alebo Holtby. Dôležité je, aby sme získali dva body,“ poznamenal Halák, ktorý chytá v NHL od sezóny 2006/2007 a do St. Louis odišiel pred ročníkom 2010/2011 z Montrealu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák