Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mrzí ma, že som na olympiáde nedostal šancu, vraví Budaj

Tretiu sezónu pôsobí Peter Budaj v najslávnejšom klube NHL. Montreal Canadiens sú veľmi populárni aj na slnečnej Floride, v súboji proti miestnym Panthers ich v sobotu povzbudzovala aspoň tretina fanúšikov v hľadisku. Budaj odchytal v aktuálnej sezóne zatiaľ 22 zápasov, na Floride kryl chrbát Kanaďanovi Careymu Priceovi.

01.04.2014 08:00
Hurricanes Canadiens Hockey Foto: ,
Brankár Montrealu Peter Budaj.
debata

Pred zápasom proti Floride ste sa zdravili s fanúšikmi v hľadisku. Boli to vaši známi?
Nie, nie, videl som, že majú na sebe môj dres, tak som im hodil puk. To bolo najmenej, čo som mohol pre nich urobiť. Vždy ma poteší, keď stretnem fanúšikov a rád sa odvďačím.

Kým dvaja spoluhráči sa vrátili do Montrealu so zlatými medailami, vy máte zo Soči zrejme zmiešané pocity. Boli ste z výkonov mužstva i svojho krátkeho vystúpenia sklamaný?
Pre celé mužstvo bolo olympijské vystúpenie rozčarovaním. Neuspeli sme, nehrali sme tak dobre, ako sme mohli. Ja som šancu nedostal, čo ma z osobného hľadiska mrzí. Tréneri sa rozhodli takto, hoci mi povedali niečo iné. Nič sa nedá robiť. Chytal som len tridsať minút proti Američanom, nastúpil som za nepriaznivého sta­vu.

V čom bol podľa vás problém?
Neviem, chalani sa v zápasoch snažili, ale opakujem, výsledok nebol dobrý.

Ako sa vám pozdávalo dejisko hier?
Štadión v Soči bol nádherný, strava, ubytovanie na vysokej úrovni. Napriek tomu, že mnoho ľudí o tom pred olympiádou pochybovalo, organizátori to zvládli veľmi dobre.

Carey Price sa po olympiáde zranil,v NHL ste dostali v uplynulých týždňoch viac príležitostí. Ako hodnotíte toto obdobie?
Nedarilo sa nám, ako by sme si želali. Mali sme ťažkú sériu, čakali nás silní súperi, ale to nás neospravedlňuje. Niektoré zápasy mi vyšli, v ďalších som mohol chytať určite lepšie. Momentálne máme namierené do v play off, to je najdôležitejšie.

Hrá mužstvo uvoľnenejšie s vedomím, že má istú miestenku v play off?
Play off ešte nemáme vo vrecku, hoci sme blízko. Naďalej musíme dobre hrať a zbierať body, aby sme do bojov o Stanleyho pohár išli dobre naladení, na víťaznej vlne. Nemôžeme si dovoliť záver vypustiť, nedá sa na chvíľu vypnúť a potom zasa zapnúť na plné obrátky.

V minulých dňoch rezonovala v médiách vaša úspešnosť na ľade Bostonu, kde ste nastúpili zatiaľ na päť zápasov, všetky s víťazným koncom. Ako si to vysvetľujete?
Na každého súpera sa pripravujem rovnako, či je to Buffalo, Florida, San Jose, je mi to jedno. Ale som rád, že sa mi v Bostone darí. Bruins patria k najlepším tímom ligy a navyše medzi oboma klubmi stále pretrváva historická rivalita.

Klubová televízia Canadiens nedávno ponúkla dokument o vás a o rodnej Banskej Bystrici v rámci série 24CH. Ako sa vám páčil?
Spravili to veľmi pekne. Som rád, že ich brat a otec sprevádzali po miestach, kde som začínal. Bude to pre mňa pekná pamiatka.

Máte ešte odložené prvé betóny, či prvú masku, o ktorej otec s bratom hovorili?
Všetky tieto veci otec starostlivo uchováva.

Okrem hokeja ste sa v detstve venovali aj husliam. Kedy ste na nich naposledy hrali?
Tuším pred troma rokmi. To už bolo dávno. Musel by som ich oprášiť. Bol som taký, ako by som to povedal, dosť drevený, ale keby som husle chytil do rúk, tak by som sa do toho dostal.

Montreal je metropolou frankofónnej Kanady. Ovládate francúzštinu?
Nie, francúzsky som sa ešte nenaučil. Ovládam len bežné frázy ako ďakujem alebo prosím.

Sledovali ste prezidentské voľby na Slovensku?
Absolútne nie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Peter Budaj