Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Peverley má za sebou operáciu srdca, termín jeho návratu je otázny

Útočník hokejového Dallasu Rich Peverley má za sebou operáciu na úpravu srdcového rytmu. Zákrok bol podľa vyhlásenia klubového manažmentu úspešný, ale 31-ročný hokejista sa už v tejto sezóne na súťažný ľad nevráti.

20.03.2014 09:52
debata
Srdce šampióna. Fanúšikovia Dallasu vyjadrujú... Foto: SITA/AP, Louis DeLuca
Rich Peverley, fanúšik, Dallas Stars Srdce šampióna. Fanúšikovia Dallasu vyjadrujú podporu Richovi Peverleymu.

Peverley skolaboval pred desiatimi dňami po návrate na striedačku priamo počas zápasu NHL Dallas – Columbus. Tréner domáceho tímu Lindy Ruff zavolal urýchlene lekára a zdravotný personál preniesol Peverleyho do šatne Dallasu. Tam mu poskytli prvú pomoc vrátane umelého dýchania a obnovenia činnosti srdca. Neskôr skončil na pozorovaní v nemocnici. Jeho prvé slová po nadobudnutí vedomia boli: „Aký je stav zápasu?“

Kolaps Richa Peverleyho

„Rich Peverley má za sebou úspešnú operáciu na klinike v Clevelande zameranú na korekciu abnormálneho srdcového rytmu. V nasledujúcich dňoch a týždňoch bude jeho srdce monitorované a v prípade potreby sa začne s ďalšou liečbou. Momentálne nie je možné určiť dátum a čas jeho návratu na ľad,“ uvádza sa vo vyhlásení generálneho manažéra Dallasu Jima Nilla pre server NHL.

Peverleyho problémy so srdcom sú formou arytmie. Jeho liečebný proces je zameraný najmä na ustálenie srdcového rytmu a môže trvať aj niekoľko mesiacov. Skúsený Kanaďan nastúpil v tejto sezóne NHL na 62 zápasov, v ktorých nazbieral 30 bodov za 7 gólov a 23 asistencií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Rich Peverley