Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš sa teší na nový začiatok v Bostone

Jeden superlatív z úst Andreja Meszároša strieda druhý, čo sa týka jeho výmeny z Philadelphie do Bostonu v rámci stredajšej prestupovej uzávierky v hokejovej NHL.

06.03.2014 14:39
Andrej Meszároš Foto: ,
Andrej Meszároš ešte v drese Philadelphie oslavuje gól.
debata

„Skvelá príležitosť, skvelý tím, skvelá organizácia. Som šťastný, že som sa stal súčasťou tohto všetkého,“ povedal podľa ESPN 28-ročný obranca, ktorý prežíva rozpačitú sezónu. Za Philadelphiu v nej nastúpil na 38 duelov, v ktorých nazbieral 17 bodov (5+12), ale nevyhol sa aj vysedávaniu na tribúne.

„Vo Philadelphii sa mi páčilo, je to výborný klub s výbornými hráčmi, ale v tejto sezóne mi to tam nešlo. Veľa som toho nenahral, raz som sa v zostave objavil a inokedy z nej vypadol. Som šťastný, že teraz v Bostone sa mi otvára príležitosť nastupovať pravidelne a zlepšovať sa. Mal by to byť nový, svieži začiatok,“ dodal Meszároš, ktorý sa v jednom tíme znova stretne s krajanom Zdenom Chárom. V minulosti spoločne pôsobili v Ottawe.

Bruins chcú práve rodákom z Považskej Bystrice „zaplátať“ dieru po zranenom Dennisovi Seidenbergovi, ktorý si v januári potrhal väzy v pravom kolene. Šírka kádra môže byť pre Boston dôležitá na ceste do finále play off. Nemecký zadák tvoril defenzívnu dvojicu s Chárom, takže obrana Bruins utrpela výrazné oslabenie.

Okrem Seidenberga zaradilo vedenie Bostonu na listinu dlhodobo zranených hráčov aj útočníka Marca Savarda, čím si uvoľnilo viac ako 4 milióny USD pod platovým stropom a môžu pokryť posledné mesiace Meszárošovej šesťročnej zmluvy na 24 miliónov dolárov. Podľa klubového webu si bude obliekať dres s číslom 41.

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš #Boston Bruins #Philadelphia Flyers