Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Halákova budúcnosť je nejasná. Wild získali Bryzgalova, Panthers Luonga

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák pravdepodobne nezamieri do Minnesoty. Bratislavčana minulý piatok vymenilo St. Louis do Buffala, kde si však pravdepodobne nezachytá a jeho kroky povedú do iného klubu.

05.03.2014 08:31
Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák.
debata

Pôvodne to mala byť Minnesota, s ktorou manažment Sabres dlho rokoval. Vedenie Wild napokon zvolilo lacnejšiu alternatívu a z Edmontonu angažovalo Iľju Bryzgalova v rámci výmeny za výber v štvrtom kole draftu. V Oilers bude náhradou za Rusa Viktor Fasth z Anaheimu, ktorý prichádza za právo výberu v piatom kole draftu 2014 a treťom 2015.

„Chytať za Oilers bolo pre mňa skvelou príležitosťou. Bol som nadšený, že som bol súčasťou tohto klubu. Veľmi som si užil čas, ktorý som v Edmontone strávil,“ povedal Bryzgalov, ktorý odchytal v tejto sezóne za Oilers 20 duelov. V Minnesote by mal dodať mužstvu potrebné skúsenosti.

Fasth si prenáša do Edmontonu zmluvu na budúcu sezónu, v Anaheime dostal v tomto ročníku šancu len v piatich stretnutiach.

Po týchto brankárskych výmenách je naďalej neistá Halákova budúcnosť. Buffalo sa ho pokúsi vymeniť do iného klubu, momentálne sa najčastejšie v rôznych úvahách v zámorských médiách spomínajú Washington a Ottawa. Po odchode Roberta Luonga na Floridu však môže vstúpiť do hry aj Vancouver. Sabres už nemajú veľa času na výmenu, prestupové obdobie sa skončí v stredu o 21.00 SEČ.

Luongo zažil šok a vracia sa na Floridu

Hokejový brankár Roberto Luongo je opäť hráčom Floridy. Po ôsmich sezónach vo Vancouveri ho Canucks vymenili späť do klubu, z ktorého ho získali. Západokanadský klub získal ako náhradu talentovaného Jacoba Markströma a centra Shawna Matthiasa.

O odchode Luonga z Vancouveru sa špekulovalo už po minulej sezóne, vtedy napokon Canucks uvoľnili Coryho Schneidera do New Jersey. Kanadský gólman nedostal šancu v minulotýždňovom zápase Heritage Classic proti Ottawe a opäť sa začalo diskutovať o jeho výmene.

Brankár Roberto Luongo. Foto: SITA
Vancouver, Roberto Luongo Brankár Roberto Luongo.

„Nečakal som výmenu. Som však šťastný za seba i moju rodinu. Nemôžem sa však ubrániť smútku, že opúšťam Vancouver,“ vyhlásil podľa zámorských médií Luongo, ktorý za Panthers chytal v rokoch 2000 až 2006. Potom sa na osem rokov stal hráčom Canucks. V tejto sezóne nastúpil v 42 stretnutiach, v ktorých mal 91,7 % úspešnosť zákrokov a priemerne v nich inkasoval 2,38 gólu. „Roberto je jedným z elitných ligových brankárov a my ho vítame späť na južnej Floride. Na najbližšie sezóny by sme mali mať vyriešenú brankársku otázku,“ vyjadril sa generálny manažér Panthers Dale Tallon. Luongo vytvorí na Floride dvojicu s Timom Thomasom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Iľja Bryzgalov #Roberto Luongo