Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

TSN: Meszároš má namierené k Chárovi

Slovenský hokejový obranca Andrej Meszároš by si v zámorskej NHL mohol už čoskoro opäť zahrať so Zdenom Chárom v jednom tíme.

28.02.2014 12:30
Andrej Meszároš Foto: ,
Slovenský obranca Philadelphie Flyers Andrej Meszároš oslavuje gól so spoluhráčom Markom Streitom.
debata (1)

Obaja sa vo februári predstavili v reprezentácii SR na XXII. zimných olympijských hrách v Soči, po vypadnutí v súboji o postup do štvrťfinále sa ich cesty rozišli. Podľa portálu TSN.ca sa vedenie mužstva Boston Bruins, v ktorom je Chára kapitánom, zaujíma o angažovanie 28-ročného Meszároša z Philadelphie. Ten u Flyers nedostáva v tejto sezóne dostatok príležitostí, keď o miesto v základnej zostave bojuje s Lukom Schennom a najmä s Erikom Gustafssonom.

Bruins chcú práve rodákom z Považskej Bystrice „zaplátať“ dieru po zranenom Dennisovi Seidenbergovi, ktorý si v januári potrhal väzy v pravom kolene. Šírka kádra môže byť pre Boston dôležitá na ceste do finále play-off. Nemec tvoril defenzívnu dvojicu s Chárom, takže obrana „medveďov“ utrpela výraznú stratu. Okrem Seidenberga zaradilo vedenie Bostonu na listinu dlhodobo zranených hráčov aj útočníka Marca Savarda, čím si uvoľnilo viac ako 4 milióny USD pod platovým stropom a môžu pokryť posledné mesiace Meszárošovej šesťročnej zmluvy na 24 miliónov dolárov.

Ak pred budúcotýždňovou uzávierkou prestupov napokon príde k uvedenej výmene slovenského obrancu, Philadelphia za neho nemôže očakávať žiadne veľké mená. Hovorí sa o mladých útočníkoch Jordanovi Caronovi či Mattovi Fraserovi v kombinácii s druhokolovým výberom v drafte nováčikov. Otázkou je, či sa Flyers vzdajú služieb jedného beka, keď práve defenzíva je v súčasnosti ich najväčšia slabina.

Podľa TSN.ca by výmena prospela obom klubom. Boston by získal dočasnú náhradu za Seidenberga a Philadelphia mladého hráča pre budúce sezóny. Kanadský portál nezabudol pripomenúť, že Bruins chcú Meszároša len na túto sezónu. Išlo by teda len o akýsi „prenájom“ hráča pri napĺňaní hlavného klubového cieľa – boja o Stanleyho pohár.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš #Zdeno Chára #Boston Bruins #Philadelphia Flyers