Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa i Handzuš sa vrátili do Chicaga sklamaní, chvália organizáciu ZOH

Slovenský hokejista Marián Hossa absolvoval v utorok prvý tréning s hráčmi Chicaga Blackhawks po návrate z olympijského turnaja v Soči.

26.02.2014 13:16
Marián Hossa Foto: ,
Marián Hossa sa teší z gólu.
debata

Tréner Joel Quenneville mal po zapojení sa Hossu s Michalom Handzušom a Michalom Rozsívalom do tréningového procesu na ľade 15 hráčov. „Už je to lepšie, máme už tri útoky, čo je pokrok,“ žartoval podľa Sun Times Quenneville.

Hossa pred olympijskou prestávkou absolvoval len minimum tréningov Blackhawks. Napriek tomu nevynechal žiaden zápas a momentálne sa cíti podľa vlastných slov v poriadku a pripravený bojovať vo zvyšku sezóny. „Cítim sa dobre. Vyrovnal som sa so zmenou času, už som späť pár dní. Je pekné vrátiť sa a byť pripravený na zvyšok sezóny,“ povedal pre Sun Times Hossa, ktorý v doterajších 55 stretnutiach NHL 2013/2014 strelil 24 gólov a dosiahol 50 bodov.

Tréner Quenneville je pripravený dávať slovenskému krídelníkovi dostatok priestoru na oddych. Uprednostňuje zápasy, v ktorých chce mať hráča stopercentne pripraveného. Hossa sa do Chicaga vrátil sklamaný z výsledkov Slovenska. „Náš tím neskončil tak, ako by sme si predstavovali. Neboli sme spokojní s výsledkom. Myslím, že pred cestou do Ruska mal každý olympionik obavy, ale Rusi odviedli skvelú prácu. Všetko išlo hladko, bezpečnostné opatrenia, olympijské dediny, štadióny boli prvotriedne. Aj jedlo bolo skvelé, takže sa nikto nemohol sťažovať,“ povedal pre Sun Times Hossa.

Smutný sa vrátil do Chicaga aj Michal Handzuš. V rozhovore so zámorskými médiami nedokázal skryť sklamanie. „Pre všetkých bola olympiáda úžasnou skúsenosťou. Myslím si, že Rusi pripravili skvelé športoviská i zázemie. Olympijská dedina bola úžasná, počasie krásne – lepšie ako v Chicagu. Zážitok to bol dobrý, ale, samozrejme, boli sme tam hrať hokej a to už pre nás nebola zábava. Nehrali sme dobre. Nezažili sme toľko zábavy, ako by sme si želali,“ povedal Michal Handzuš.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michal Handzuš #Marián Hossa #Chicago Blackhawks