Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík sa veľmi teší na návrat, v Columbuse preňho hľadajú miesto

Klub zámorskej hokejovej NHL Columbus Blue Jackets zatiaľ nechce potvrdiť, či útočník Marián Gáborík bude vo štvrtok v zostave.

26.02.2014 11:11
Gáborík, Columbus, NHL, hokej Foto: ,
Striedačka Columbusu gratuluje Mariánovi Gáboríkovi.
debata

Slovák sa však pripravuje, akoby mal vykorčuľovať na ľad. Gáborík vynechal od 21. decembra po zlomenine kľúčnej kosti 22 stretnutí Blue Jackets. Minulý týždeň dostal od lekárov povolenie na kontaktný tréning a každým dňom sa cíti lepšie a lepšie.

„Stretnutia sú úplne iné ako tréning. V ňom je ťažké namodelovať množstvo zápasových vecí. Cítim sa však dosť dobre, aby som naskočil do súbojov. Ak budem mať zajtra dobrý tréning, potom pôjdem do toho,“ povedal v rozhovore pre klubový web Gáborík.

Blue Jackets čaká počas 48 dní ešte 24 stretnutí. Návrat hráča Gáboríkovho kalibru v tomto období do zostavy sa prakticky rovná angažovaniu kvalitného hokejistu v deň uzávierky prestupov. „Počas olympijskej prestávky som tvrdo pracoval na návrate. Dúfam, že to nepotrvá dlho a budem späť v zápasovej forme. Už sa veľmi teším. Čaká nás náročné obdobie, ale rovnako na tom sú všetky tímy,“ uviedol Gáborík.

Columbus by sa rád dostal do bojov v play off. Momentálne mu na účasť vo vyraďovacej fáze chýba jeden bod. „Od začiatku ročníka urobila táto skupina hráčov veľmi veľa. Hrá oveľa sebavedomejšie. Verím, že po olympijských hrách dobre naštartujeme a dočkáme sa ešte lepšieho záveru,“ doplnil Gáborík.

Tréner Todd Richards má momentálne príjemné starosti. Pred olympijskou prestávkou fungovali jednotlivé formácie, teraz v nich hľadá miesto pre slovenského kanoniera. „Mám predstavu, kde by som ho zaradil. Páčilo sa mi, ako sme hrali pred jeho uzdravením. Odohrali sme dobré súboje v Anaheime i Los Angeles. Bol som spokojný s hrou mužstva,“ skonštatoval Todd Richards na klubovom webe Columbusu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Columbus Blue Jackets