Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Višňovský o Soči: Túžba je veľká, no zdravie prvoradé

Po troch mesiacoch sa vrátil na ľad medzi spoluhráčov a bol z toho unesený.

21.01.2014 11:00
Lubomir Visnovsky Foto: ,
Ľubomír Višňovský
debata

„Všetko sa mi zdalo strašne rýchle,“ vravel hokejový obranca Ľubomír Višňovský pre Pravdu. Višňovský absolvoval v nedeľu prvý tréning so spoluhráčmi z New York Islanders od októbrového otrasu mozgu. Topoľčiansky rodák mal na sebe žltý tréningový dres a zatiaľ sa nezapájal do kontaktných súbojov.

„Prvýkrát v živote sa mi stalo, že moje telo nedostalo tri mesiace žiadnu záťaž,“ uviedol 37-ročný obranca, ktorý má podľa vlastných slov momentálne najväčšie problémy s kondíciou. „Idem úplne z nuly. Tri mesiace som nemohol robiť nič a dobehnúť to nie je jednoduché. Navyše ma ešte stále pobolieva hlava.“

Višňovský figuruje v nominácii trénera Vladimíra Vůjteka na olympijský turnaj v Soči. Predtým štartoval na hrách v Nagane, Salt Lake City, Turíne i Vancouveri. „Rád by som tam išiel, bude to veľmi ťažké. Ak sa nebudem dobre cítiť, tak to vypustím. Túžba je veľká, ale zdravie prvoradé,“ zdôraznil majster sveta z roku 2002.

Tréner Islanders Jack Capuano nechcel hovoriť, kedy by mohol Višňovský nastúpiť na zápas NHL. „Jeho návrat je preňho závanom čerstvého vzduchu. Má za sebou dlhú cestu. Pracoval extrémne tvrdo, aby bol späť. Bude pokračovať v korčuľovaní a uvidíme, aký nastane progres,“ uviedol pre klubový web Capuano.

Celý rozhovor s Ľubomírom Višňovským nájdete v stredajšej Pravde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Soči #Soči 2014