Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL predala v Kanade vysielacie práva za viac ako 3,6 miliardy eur

Hokejová NHL sa môže tešiť na tučné príjmy z vysielacích práv pre Kanadu, ktoré predala spoločnosti Rogers Communications za 5,232 miliardy kanadských dolárov (3,637 milardy eur) na dvanásť rokov. Zmluva nadobudne platnosť od budúcej sezóny.

27.11.2013 17:02
zápas hviezd, Bell Centre Foto:
Ilustračná fotografia
debata

Gary Bettman označil dohodu za prelomovú. „Ešte nikto neuzavrel takúto zmluvu, čo sa týka dĺžky, štruktúry a dôležitosti,“ komentoval najväčší kontrakt na športové vysielacie práva v kanadskej histórii.

Na stanici SportsNet, ktorú vlastní spoločnosť Rogers, sa budú objavovať prenosy z NHL, play off aj finále Stanley Cupu.

Prenosy z NHL v Kanade zabezpečuje od roku 2002 stanica TSN, ktorej zostanú regionálne práva na zápasy Toronta, Ottawy, Winnipegu a Montrealu.

Z lukratívneho kontraktu budú ťažiť aj hráči, ktorí podľa kolektívnej zmluvy majú polovičný podiel z výnosov ligy, vďaka čomu sa zdvihne aj platový strop v kluboch.

V USA drží vysielacie práva na NHL stanica NBC, ktorá ich predvlani získala na desať rokov za dve miliardy amerických dolárov (1,471 milardy e­ur).

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Kanada #vysielacie práva #Rogers Communications