Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Meszároš: Prežívam ťažké obdobie, ale túžim hrať v Soči

V hokejovej aréne v meste Sunrise ešte vrcholil zápas NHL medzi Floridou a Philadelphiou, no dvojica slovenských hokejistov Tomáš Kopecký a Andrej Meszároš spolu debatovala na chodbe. Prvý z nich momentálne nenastupuje pre zranenie, druhý je síce fit, ale nezmestí sa do zostavy.

27.11.2013 13:00
andrej meszaros Foto: ,
Andrej Meszároš.
debata

„Dúfam, že situácia sa čoskoro zmení a budem opäť hrávať,“ povzdychol si Meszároš. Dvadsaťosemročný obranca patril po príchode do Philadelphie pred troma rokmi k oporám tímu, v posledných dvoch sezónach ho však pribrzdili zdravotné problémy.

V poslednom čase nehrávate, ako sa s tým vyrovnávate?
Je to ťažké. Nezostáva mi nič iné, iba tvrdo na sebe pracovať. Azda sa to otočí.

Rieši už situáciu váš agent, čakáte na výmenu do iného klubu?
S agentom som v kontakte. Nechcem príliš o tom hovoriť, uvidíme, čo bude. Musím počkať, ako sa situácia vyvinie.

Bavili ste sa na túto tému s manažmentom Philadelphie?
Nie.

Ako ste na tom momentálne zdravotne, cítite sa stopercentne fit?
Zdravotne som v pohode, všetko je fajn, ale nehrávam. Prežívam ťažké obdobie.

Aké ste mali dojmy z prípravného kempu, počítali ste s tým, že budete nastupovať v základe?
Všetko bolo v poriadku, ale zmenil sa tréner. S tým novým prišiel iný herný systém, iné metódy. Neviem, čo k tomu ešte dodať.

Zmenila sa vaša pozícia po odvolaní trénera Lavioletta a nástupe kouča Berubeho?
Áno.

O necelé tri mesiac sa v Soči začne olympijský hokejový turnaj. Preberali ste svoju situáciu s reprezentačným trénerom Vladimírom Vůjtekom?
Telefonovali sme spolu, keď bol aj s manažérom pánom Sýkorom v Amerike. Prebrali sme to. Musím chvíľu počkať. Dúfam, že situácia sa čoskoro zmení a budem opäť hrávať

Bez hernej praxe zrejme klesajú vaše šance dostať sa do nominácie…
Účasť na olympiáde znamená pre mňa veľkú motiváciu. Chcel by som do Soči ísť. Na druhej strane chápem, že keď nehrávam, je to ťažké.

Aké máte spomienky na olympiádu vo Vancouvri?
Vynikajúce, škoda posledného zápasu. Po dvoch tretinách sme viedli 3:1, ale nedotiahli sme súboj o bronz proti Fínom do víťazného konca. Ten zápas nás bude ešte dlho mrzieť. Navyše, olympiáda sa uskutočnila v Kanade, kde hokej berú ako šport číslo jeden. Bola pre mňa obrovská skúsenosť.

Na konci sezóny vám vyprší zmluva s Philadelphiou. Vidíte svoju budúcnosť v NHL alebo by ste išli hrať aj do ruskej KHL?
Priorita je určite NHL. Chcel by som zostať v zámorí čo najdlhšie. Veľa bude závisieť od toho, čo mi dovolí môj zdravotný stav a či ma nejaké kluby budú chcieť. A ak by nevyšla NHL, uvidíme, čo bude ďalej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Meszároš