Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánik prispel asistenciou k výhre nad Kopeckého Floridou

Slovenský hokejový útočník Richard Pánik prispel jednou asistenciou k víťazstvu Tampy Bay Lightning na ľade Floridy 4:3 po samostatných nájazdoch v nedeľňajšom stretnutí zámorskej NHL.

28.10.2013 07:49 , aktualizované: 11:02
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik na striedačke Tampy v zápase proti Floride.
debata

Dvadsaťdvaročný zakončovateľ prihral v 30. min počas presilovej hry hostí na gól Radkovi Gudasovi, po presnom zásahu českého obrancu viedli „blesky“ 3:1. Víťazstvo zabezpečil Tampe Bay v rozstrele Steven Stamkos. Pánikov krajan Tomáš Kopecký sa v drese domácich bodovo nepresadil. Lightning uspeli v piatom z posledných šiestich duelov a so šestnástimi bodmi sú lídrami tabuľky Východnej konferencie. Triumf nad rivalom zabezpečil hosťujúcemu tímu v štvrtej sérii nájazdov Stamkos, ktorý pred brankárom Markströmom „zamiešal“ puk a forhendovým blafákom ho poslal za chrbát švédskeho gólmana. „V minulosti mi to v nájazdoch príliš nepadalo, ale špeciálne tréningy mi dosť pomohli. Nedostal som sa medzi prvú trojicu exekútorov, ale som rád, že som napokon dostal šancu pomôcť tímu k víťazstvu,“ povedal po zápase jeden za najlepších hráčov profiligy Stamkos, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu duelu.

Svoje štatistiky gólov a prihrávok nerozšíril Marián Gáborík z Columbusu. Blue Jackets prehrali na domácom štadióne s Anaheimom 3:4, slovenský reprezentant strávil na ľade 16:57 min a na súperovho brankára vyslal tri strelecké pokusy. Víťazný presný zásah zaznamenal 145 sekúnd pred koncom III. tretiny Corey Perry.

Colorado si doma poradil s Winnipegom 3:2 a len druhýkrát v histórii klubu majú v úvode sezóny výbornú bilanciu 10 víťazstiev a len jedna prehra. Hrdinom stretnutia sa stal Paul Stastny, ktorý v 48. min asistoval Hejdovi pri vyrovnávajúcom góle na 2:2 a o sedem minút neskôr rozhodol o najtesnejšom triumfe „Avs“. „Toto je prvýkrát, čo sme dokázali otočiť vývoj duelu v tretej tretine. Utvárali sme si šance a boli sme nezastaviteľní,“ poznamenal Stastny. Trénerskú premiéru v NHL ako z rozprávky zažíva na lavičke Colorada jeho niekdajší gólman Patrick Roy.

Zatiaľ najlepším tímom profiligy sú „žraloci“ zo San Jose, ktorí v nedeľu uspeli v Ottawe (5:2). Výraznou mierou k triumfu Sharks v hlavnom meste Kanady prispel brankár Alex Stalock, ktorý premiérovo chytal v NHL od začiatku. Celkovo zneškodnil 38 striel súpera. Dvadsaťšesťročný gólman sa priznal, že pred duelom bol nervózny. „Myslím si, že mi veľmi pomohla skutočnosť, že sa duel hral skôr ako zvyčajne. Takto som nesedel celý deň v hotelovej izbe a nečakal na zápas, jednoducho som išiel na štadión a pripravoval som sa na stretnutie. Súper na mňa pálil z každej pozície, čo som aj očakával,“ povedal Stalock.

Výsledky nedeľňajších stretnutí zámorskej hokejovej NHL:

Florida – Tampa Bay 3:4 po sam. nájazdoch (1:2, 0:1, 2:0 – 0:0, 0:1)
Góly: 14. Matthias (Winchester, M. Goc), 46. Bjugstad (S. Upshall, Kulikov), 49. B. Boyes – 1. M. St. Louis (Stamkos, Malone), 5. Stamkos (Malone, Carle), 30. Gudas (PÁNIK, Killorn), rozhodujúci sam. nájazd Stamkos

Ottawa – San Jose 2:5 (1:3, 1:0, 0:2)
Góly: 12. E. Karlsson (Turris, Conacher), 30. Methot (E. Karlsson, Spezza) – 2. Hertl (Sheppard, Demers), 7. A. Desjardins (B. Stuart), 19. Wingels (L. Couture, Vlasic), 42. Sheppard (J. Thornton), 48. Pavelski (Braun, Wingels)

Columbus – Anaheim 3:4 (1:0, 1:2, 1:2)
Góly: 13. Comeau (R. Johansen, D. Savard), 33. Anisimov (Dubinsky), 49. Anisimov (Wisniewski, Foligno) – 21. Getzlaf (C. Perry, B. Allen), 27. Holland (Palmieri, Smith-Pelly), 42. Etem (Selänne, Bonino), 58. C. Perry

Colorado – Winnipeg 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Góly: 9. Duchene (S. Downie, R. Wilson), 48. Hejda (P. Stastny, Landeskog), 55. P. Stastny (Landeskog, Tanguay) – 12. B. Little (Pardy, Wheeler), 31. Wheeler (B. Little, Clitsome)

Los Angeles – Edmonton 2:1 po sam. nájazdoch (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0, 1:0)
Góly: 37. M. Richards (Muzzin, J. Carter), rozhodujúci sam. nájazd Kopitar – 25. Jakupov (Belov, Petry)

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Tomáš Kopecký