Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Byť druhý najstarší je čudný pocit

Marián Gáborík je v 31 rokoch už ostrieľaným veteránom v NHL. Svoju trinástu sezónu v súťaži odštartoval slovenský útočník v drese Columbusu Blue Jackets, ktorý ho získal v apríli výmenou z New Yorku Rangers. Od Gáboríka si v novom pôsobisku veľa sľubujú, v mladom tíme by mal patriť k lídrom.

07.10.2013 22:00
Gáborík, Columbus, NHL, hokej Foto: ,
Marián Gáborík.
debata

Ako ste si v lete oddýchli, načerpali ste sily na novú sezónu?
Leto ubehlo rýchlo. Príprava bola podobná ako po minulé roky. Najskôr som sa venoval rehabilitácii po operácii. Všetko išlo tak, ako malo.

Bol prípravný kemp v Columbuse niečím výnimočný?
Už len tým, že bol môj prvý v Columbuse. Teší ma, že som ho s tímom absolvoval. Každý kemp má niečo špecifické. Myslím, že bol kvalitný a aj osobne som bol s ním spokojný.

S Islanders ste dosiahli prvé víťazstvo v sezóne, hoci ste prehrávali po dvoch tretinách 0:2…
Nevyzeralo to s nami bohvieako. Islanders hrali prvýkrát doma a vyštartovali na nás. V porovnaní s minulou sezónou majú lepšie mužstvo, sú skúsenejší, ale nám sa podarilo otočiť skóre a získať cenné dva body.

V minulej sezóne bojoval Columbus o účasť v play off do poslednej chvíle. Ako vnímate silu mužstva v tomto ročníku NHL?
V minulej sezóne sme mali v základnej časti výborný finiš, akurát sme nepostúpili do play off. Máme mladé mužstvo, bojujeme o každý kúsok ľadu. Musíme sa pozerať dopredu, v každom zápase hrať naplno.

V tíme ste druhý najstarší hráč, fanúšikovia od vás očakávajú, že mužstvo strelecky potiahnete. Ako sa vyrovnávate s úlohou lídra?
Tlak bol odkedy som začal hrať v NHL. Byť druhý najstarší hráč v tíme je trošku rarita a pre mňa čudný pocit, ale necítim sa na to.

Ako sa vám pozdáva nový formát NHL? Bojovať o play off budete v rámci Metropolitnej divízie a nie v Západnej konferencii…
Je dobré, že sme sa vrátili znovu na východ. Predsa len, menej cestujeme a tímy z východu lepšie poznám.

Blue Jackets v lete draftovali slovenského útočníka Marka Daňa. Čo na neho hovoríte?
Myslím, že má veľký potenciál a do budúcnosti veľkú šancu.

V Columbuse ste od apríla tohto roka. Stihli ste sa už udomácniť?
Columbus je príjemné mesto, trochu mi pripomína pôsobenie v Minnesote. Samozrejme, že s New Yorkom sa to nedá porovnať, ale s New Yorkom sa nedá porovnať nič.

Vo februári NHL prerušia pre olympijský turnaj v Soči. Rezonuje už táto téma medzi hráčmi?
V kabíne sa o olympiáde ešte nehovorí. Pre každého to však bude výzva, rovnako aj pre mňa. Hoci je turnaj ešte ďaleko, už sa naň teším.

Video s Mariánom Gáboríkom si môžete pozrieť tu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Columbus Blue Jackets