Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pánikov útok má v sebe mágiu, tvrdí kouč Tampy

Veľmi túži napevno sa zabývať v NHL. V príprave to potvrdzuje výbornými výkonmi. V troch dueloch zatiaľ strelil Richard Pánik dva góly a pridal jednu asistenciu.

27.09.2013 21:20
Richard Pánik Foto: ,
Zľava Richard Pánik, Ondřej Palát a Tyler Johnson. Mladí útočníci Tampy majú veľkú šancu uspieť v boji o miesto v základnej zostave.
debata

V noci na piatok sa strelecky presadil po kombinácii so St. Louisom v oslabení. Miesto v prvom tíme Tampy Bay však zatiaľ nemá isté.

„Sklamalo by ma, keby som nezačal sezónu v Tampe. V predošlom ročníku som odohral v lige dvadsaťpäť zápasov a zistil, že na to mám. Pôjdem do kempu s tým, aby som v prvom tíme zostal natrvalo. Všetko bude závisieť od mojich výkonov,“ vravel Pánik v rozhovore pre Pravdu ešte pred odchodom do USA.

Lightning majú vo svojej organizácii množstvo talentovaných hráčov, obzvlášť útočníkov. V sezóne 2011/12 vyhrala farma klubu v Norfolku Calderov pohár pre víťaza AHL a v nasledujúcej po presťahovaní do Syracuse postúpila do finále druhej najvýznamnejšej zámorskej súťaže. V predošlom ročníku dostali viacerí hráči úspešnej farmy (vrátane Pánika) šancu v prvom tíme a naznačili, že manažment s nimi môže počítať.

Teraz bojuje o tri miesta v základnej zostave Tampy deväť talentovaných mladíkov. Veľkú šancu uspieť má trojica Pánik, Palát, Johnson, ktorá hrávala v jednom útoku v AHL a spolu nastupuje aj v prípravných dueloch Lightning.

„Na ľade si rozumejú a nemali by mať problém s prechodom do NHL. Tréner Cooper sa rozhodne, kde bude ktorý z nich nastupovať. No zároveň vieme, že máme k dispozícii trojicu zohraných chalanov, ktorí hrajú dobre dopredu i dozadu. Myslím, že to ukážu aj v lige,“ naznačuje generálny manažér Steve Yzerman.

Pánik odohral v minulej sezóne za Tampu dvadsaťpäť duelov, Palát s Johnsonom po štrnásť.

„Ak ich rozdelíte, stále sú to kvalitní hokejisti a budú hrať dobre. Keď ich však necháte spolu, funguje medzi nimi čosi magické. Na ľade dokážu naozaj veľké veci,“ povedal pre The Tampa Tribune kouč Jon Cooper.

Nevýhodou Pánika, Paláta i Johnsona je fakt, že ich klub môže poslať na farmu bez toho, aby ich umiestnil na waiver listinu, odkiaľ si ich môže bez náhrady vziať iný tím NHL. Dvojica Pyatt a Tyrell sú jediní, ktorých nemôže klub poslať do AHL bez obáv, že o nich príde.

„Pre nás je len dobré, že väčšina chlapcov, ak ich aj pošleme dole, môže byť späť okamžite potom, ako im zatelefonujeme,“ vysvetľuje Yzerman.

Bývalý hviezdny center zároveň prezradil, že nominácia na sobotňajší záverečný prípravný duel proti Floride by mala výrazne naznačiť, kto v tíme ostane a kto nie. Definitívne zloženie kádra pre úvod ročníka oznámi vedenie klubu v nedeľu ráno.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik