Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hossa, Chára, Gáborík. Fínsky manažér je zaťažený na Slovákov

Vo februári tohto roka angažoval tím NHL Columbus Blue Jackets bývalého skauta Jarma Kekäläinena na pozíciu generálneho manažéra. Bývalý fínsky útočník sa stal prvým Európanom v tejto funkcii.

04.04.2013 14:54
Jarmo Kekäläinen Foto: ,
Generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.
debata

Klub od svojho vzniku v roku 2000 v súťaž tápal, iba raz sa mu podarilo postúpiť do play off. Kekäläinen to má zmeniť. „Chcem vybudovať tím, ktorý bude mať reálnu šancu bojovať o Stanley Cup,“ vyhlásil po svojom vymenovaní sebavedomo nový boss Blue Jacktes.

Kekäläinen hral NHL za Boston a Ottawu, pre ktorú neskôr pracoval ako vyhľadávač talentov. Do tímu Senators dotiahol okrem iných aj budúce hviezdy Mariána Hossu a Zdena Cháru. V St. Louis robil neskôr asistenta generálneho manažéra, ale keď sa tam uvoľnila stolička GM, prednosť dostal Doug Armstrong. Kekäläinen sa vrátil do Fínska, pracoval v Jokerite Helsinki, až kým si na neho pred pár mesiacmi nespomenul jeho bývalý šéf zo St. Louis John Davidson, v súčastnosti riaditeľ pre hokejové operácie v Blue Jackets.

Tesne pred ukončením prestupového obdobia uzavrel Kekäläinen veľký obchod. Do Columbusu získal z New Yorku Rangers výmenou za troch hráčov Mariána Gáboríka. Podľa zámorských expertov sa týmto krokom snaží vliať do žíl mužstva novú krv. „V posledných hodinách pred uskutočnením trejdu sme boli veľmi napätí. Teraz dúfame, že sa táto energia prenesie z našej kancelárie aj do šatne, k tímu a do mesta. Myslím to vážne,“ uviedol fínsky manažér, podľa ktorého Columbus ponúkne Gáboríkovi dlhodobejší kontrakt (môže tak učiniť však až v júli).

Slovenský útočník by sa mal premiérovo predstaviť v drese nového klubu v noci zo štvrtka na piatok v Nashville.

debata chyba