Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Gáborík: Boli momenty, keď som bol trochu mimo

Udalosťou noci z nedele na pondelok v zámorskej NHL bol z pohľadu slovenských hokejových fanúšikov návrat krídelníka New York Rangers Mariána Gáboríka v zápase proti Philadelphii (7:0). Dvadsaťdeväťročný odchovanec trenčianskeho hokeja vynechal pre príznaky otrasu mozgu predchádzajúcich šesť zápasov "jazdcov" a do zápasového kolotoča sa vrátil po 14-dňovej pauze.

08.03.2011 08:39
Marián Gáborík Foto:
Marián Gáborík.
debata

Ako je známe, slovenský hokejista utrpel otras mozgu ešte v zápase proti Pittsburghu 13. februára po zrážke s Brooksom Orpikom. Následne odohral ešte dva zápasy, keďže netušil, že má otras mozgu. Počas kariéry ešte podobným zranením netrpel.

„Zatiaľ to celkom ide,“ skonštatoval po zápase pre New York Post Gáborík, ktorý počas neho nepociťoval žiadne problémy v súvislosti s otrasom mozgu: „Cítil som sa celkom dobre. Keď vynecháte šesť zápasov, obvykle je to na vašej hre cítiť. Dúfam však, že to bude už len lepšie. Boli momenty, keď som bol trochu mimo, ale všetko ide dobrým smerom. Jednoducho som len chvíľu nehral.“

Rangers sa v nedeľu mimoriadne darilo. V Madison Square Garden privítali lídra Východnej konferencie Philadelphiu a vyprevadili ju s „výpraskom“ 7:0. Blysol sa najmä domáci krídelník Ryan Callahan, ktorý vsietil štyri góly a pripísal si jednu asistenciu. Napodobnil tak práve Mariána Gáboríka, ktorému sa to podarilo 19. januára 2011 v domácom zápase s Torontom (7:0). „Máme späť v zostave jedného z najlepších hráčov ligy, čo zväčšuje hrozbu nášho tímu. Vždy, keď máme Gabyho v zostave, dostáva nás hlbšie do súperovho útočného pásma a uľahčuje situáciu ďalším spoluhráčom,“ skonštatoval na margo Gáboríkovej účasti hrdina stretnutia Callahan a dodal: „Vyzeral dobre, hral dobre, mal niekoľko šancí. Myslím si, že už je na sto percent v poriadku.“

Slovenský krídelník nastúpil v tretej päťke „jazdcov“ spolu so Seanom Averym a Václavom Prospalom, na ľade strávil 14:28 min a prezentoval sa štyrmi strelami na gólmanov Philadelphie a dvoma mimo bránky hostí. Gáborík bol súčasťou elitnej presilovkovej formácie Rangers spolu s Prospalom, Callahanom a obrancami Brianom McCabom a Mattom Gilroyom. A práve táto päťka bola na ľade pri dvoch úspešných presilovkách domácich, ktoré korunoval gólmi v 13. a 45. min kanonier zápasu Callahan. Gáborík si pripísal aj jedno dvojminútové vylúčenie za hrubosť, keď sa dostal do potýčky s Krisom Versteegom. „Išiel som jeden na jedného. Inkasoval som úder a vycítil som, že chce potýčku. No vrhli sa tam spoluhráči,“ opisoval Gáborík skrumáž a svoje vylúčenie. Zaujímavosťou je, že pri následnej hre štyroch na štyroch zvýšil na 3:0 Matts Zuccarello.

„Bolo to veľkolepé víťazstvo. V tejto sezóne sme proti Flyers takmer nič neuhrali. Cally odohral veľký zápas a rovnako aj Hank (gólman Lundqvist – pozn.). Všetci boli výborní. Presilovky sa nám darili, dobre sme si prihrávali puk, hráči sa dobre uvoľňovali a ukazovali. Sú to dôležité dva body,“ dodal Gáborík, ktorý má na konte 38 bodov (17+21) zo 48 zápasov. Rangers sú aktuálne na 7. priečke Východnej konferencie so 74 bodmi zo 68 zápasov. Ich najväčší prenasledovatelia Buffalo (72 bodov) a Carolina (71 bodov) však majú o tri, resp. dva zápasy menej. „Jazdcov“ čaká tento týždeň výjazd do Kalifornie, kde absolvujú duely so San Jose a Anaheimom.

debata chyba