Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kopecký sa už teší na zápasy Chicaga s Detroitom

Slovenský hokejový útočník Tomáš Kopecký bude aj v nasledujúcej sezóne pôsobiť v rovnakom tíme ako Marián Hossa. Iba niekoľko minút po podpise zmluvy Hossu s Chicagom sa s vedením Blackhawks dohodol aj Kopecký. Dvadsaťsedemročný krídelník však nepodpísal dlhoročnú zmluvu ako jeho slovenský spoluhráč, jeho nový kontrakt znie na 2 roky.

02.07.2009 18:41
Tomáš Kopecký Foto:
Tomáš Kopecký (vpravo).
debata

Počas tohto obdobia držiteľ Stanleyho pohára z roku 2008 s Detroitom zarobí 2,4 milióna dolárov. „Sú to super pocity, idem do nového mužstva, do nového tímu. Navyše budem v Chicagu s niekým, koho dobre poznám. Navzájom si môžeme pomôcť. Ja som sa rozhodoval v čase, keď Marián podpísal, preto som to mal jednoduchšie. Myslím si, že sme sa dobre rozhodli,“ povedal Tomáš Kopecký.

V Chicagu vytvárajú ambiciózny tím, ktorý by mal v nasledujúcich sezónach patriť medzi najlepšie v lige. Blackhawks potrápili favorizovaný Detroit už v poslednom play-off a z roka na rok sa zlepšujú. „Myslím si, že je to správna voľba. Ako prvá mi hlavou prebleskla rivalita medzi Chicagom a Detroitom. Sú to mestá z originálnej šestky, navyše nie sú od seba až tak ďaleko. Taký je však hokej, uvidíme ako to vo vzájomných súbojoch dopadne,“ tvrdí Kopecký.

S Hossom má za sebou premiérový rok v Detroite. Predtým v zámorí nehral so žiadnym krajanom. „Bolo to oproti minulosti jednoduchšie. S Mariánom sa poznáme dlho, užili sme si veľa zábavy a spoločne nám to aj rýchlejšie utieklo,“ dodal Kopecký.

V minulej sezóne odohral Kopecký v drese Detroitu v základnej časti 79 zápasov s bilanciou 6 gólov a 13 asistencií. V organizácii Red Wings absolvoval počas štyroch sezón spolu 183 duelov, dosiahol v nich 12 presných zásahov a 20 asistencií. Viac ako tieto štatistické atribúty sa však v jeho prípade ráta vynikajúca fyzická hra, v ročníku 2008/09 patril medzi najlepších hráčov „červených krídel“ v počte nárazov do protihráčov.

debata chyba