Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Havlát do Minnesoty namiesto Gáboríka

V hokejovej Minnesote veľmi rýchlo našli náhradu za Mariána Gáboríka, ofenzívu mužstva by mal v ďalších sezónach ťahať Martin Havlát. So 77 bodmi najproduktívnejší hráč Chicaga v uplynulej sezóne podpísal s Wild šesťročný kontrakt na 30 miliónov dolárov.

02.07.2009 11:35
Martin Havlát Foto:
Martin Havlát
debata

Minnesota prišla o svojho prvého draftovaného hráča histórie hneď v úvodný deň prestupového obdobia, Gáborík sa dohodol na päťročnej zmluve na 37,5 milióna dolárov s New York Rangers. Wild okrem Havláta podpísali aj Grega Zanona z Nashville na tri roky.

S Havlátom sa Chicago rozhodlo nepodpísať zmluvu po tom, čo sa s tímom dohodol na dvanásť rokov ďalší Slovák Marián Hossa. Havlát v minulej sezóne strelil v základnej časti 29 gólov a pridal 48 asistencií v 81 stretnutiach, v play-off pridal 5 presných zásahov a 10 prihrávok v šestnástich dueloch. „Skvelý hráč, ktorý hrá dobre nielen v útoku, ale vie vypomôcť aj v obrane,“ charakterizoval prednosti akvizície generálny manažér Wild Chuck Fletcher.

Havlát by v prvej sezóne v Minnesote mal zarobiť štyri milióny, v ďalších štyroch päť a napokon šesť miliónov dolárov. Celková suma zmluvy je najvyššia v histórii Wild. Podľa viacerých zdrojov sa neskoro v noci ešte Wild pokúsili získať Saku Koiva, staršieho brata ich centra Mikka. Dvadsaťosemročného útočníka v minulosti sužovali viaceré zranenia, tie sú však už za ním.

debata chyba