Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

LA Times: NHL a NHLPA sa dohodli

Vedenie hokejovej NHL a hráčskej asociácie NHLPA uzavreli predbežnú dohodu o novej kolektívnej zmluve. Uvádza to vo svojom štvrtkovom vydaní s odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia rokovaní denník Los Angeles Times.

07.07.2005 14:06
debata

Znamená to, že obe strany sa dohodli na kľúčových bodoch novej dohody. Ak kolektívnu zmluvu podpíšu, ukončí sa takmer rok trvajúci lockout. Podľa Los Angeles Times dohoda obsahuje tvrdý 54% platový strop z ligových príjmov, 24% zníženie doterajších platov.

V kontrakte má byť aj klauzula, že plat žiadneho hráča tímu nemôže presiahnuť 20% rozpočtu klubu v sezóne. Platový strop bude 37 miliónov dolárov a nebudú v ňom zahrnuté výdavky na zdravotnícke a poistné benefity. Detaily zmluvy sa dozvedia na budúci týždeň v pondelok členovia exekutívy NHL a následne o tom budú hlasovať aj hráči.

Podľa novej dohody sa v budúcej sezóne neuskutoční Zápas hviezd a hráči sa zúčastnia na februárových zimných olympijských hrách v Turíne. V tohtoročnom drafte bude mať každý tím v lotérii rovnakú šancu na získanie práva prvého výberu. Komisár NHL zrušil vlaňajšiu sezónu 16. februára, lockout sa začal vlani 16. septembra. NHL sa stala prvou zámorskou profesionálnou ligou, ktorá pre nezhody v pracovných otázkach zrušila sezónu.

debata chyba