Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Odporúčam sa ísť vyvetrať. Rusi? Nikomu tu nechýbajú, hovorí Hašek. Bude rád, ak sa na MS raz vrátia

Aj tohtoročný svetový hokejový šampionát poznačila neúčasť ruských hokejistov. Medzinárodná hokejová federácia vystavila okrem Ruska stopku aj reprezentácii Bieloruska.

15.05.2024 09:55
Dominik Hašek Foto:
Dominik Hašek pózuje pred svojou brankárskym výstrojom.
debata (21)

Kedysi každoročný horúci favorit na titul na vrcholnom podujatí chýba od vypuknutia konfliktu na Ukrajine.

Podľa bývalého českého brankára Dominika Hašeka absencia Ruska prebiehajúci šampionát veľmi nepoznačila. „Ide tu o životy ľudí, ktoré musíme chrániť. Ja budem rád, keď sa Rusi budú môcť vrátiť, ale taká situácia momentálne nie je na stole,“ povedal v relácii Co Čech, to trenér!.

Dodal, že majstrovstvá sveta majú svoju kvalitu, ktorú potvrdzujú armády fanúšikov v uliciach a sledovanosť. „Ruský tím tu nikomu nechýba,“ skonštatoval olympijský šampión z Nagana 1998.

Craig Ramsay, tréner, Čítajte viac Slovenský kouč Poliakov o Ramsaym: Keby nebol Kanaďan, po MS 2019 ho vyhodia. Našim mladým sa neoplatí hrať v zahraničí, ani u vás

Český výber mal v nedeľu voľno. Zatiaľ čo niektorí hráči to využili na oslavu sviatku dňa matiek alebo k návšteve rodiny, kapitán tímu Roman Červenka si naordinoval tréning na ľade.

Hašek povedal, že trávenie voľného času medzi zápasmi je pre každého individuálne, no reprezentanti by ho nemali stráviť na hotelovej izbe.

„Každému vyhovuje niečo iné. Ja by som najviac odporúčal ísť sa vyvetrať von. Raz som urobil podobnú chybu, keď som zostal v hoteli, a potom som bol celý rozbitý,“ odkázal na diaľku českým hokejistom.

Štatistiky hráčov na MS 2024 po troch zápasoch Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Ako to po troch odohratých zápasoch na...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #hokej #Dominik Hašek #MS 2024