Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Škoda ich! Najzábavnejší tím na MS, mohli hrať o medaily. V Rusku Slovákov chvália aj kritizujú

Počínanie slovenského výberu na majstrovstvách sveta sledujú aj v Rusku. Úvodný zápas Ramsayho zverencov proti Nemecku opísali ako skvelý ťahák pre fanúšikov.

14.05.2024 10:07
slovensko, ms 2024 Foto:
Radosť Slovákov po zápase s USA.
debata (7)

„Práve zápas Slovensko – Nemecko je dobrým príkladom toho, ako by mali turnaje začínať, aby oslovili a prilákali čo najviac divákov,“ píše ruský web allhockey.ru.

"Kanaďania nepredviedli svoj vrchol, ani Lotyšsko nevyzeralo v zápase s Poľskom najlepšie, Fíni a Česi sa pretrápili až k nule, výnimkou bolo Slovensko. Ramsayho tím začal bez problémov.

V prvom zápase turnaja Slováci síce prehrali s Nemcami 4:6, ale štruktúra a filozofia boli viditeľné. Stáva sa, že obrana a brankár majú výpadok.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Sú to však Slováci, ktorí udávajú tempo v zápasoch, ktorých sa zúčastňujú. Reprezentácia Slovenska je v prvých dňoch MS najzábavnejším tímom," uviedli Rusi po úvode šampionátu, v ktorom Slováci proti Nemecku a Kazachstanu dali desať gólov, no inkasovali osem.

Devízu slovenskej hry vidia najmä v tempe a energii. "Slovensko hrá veľmi energeticky náročný tempo hokej. Po dvoch zápasoch je najzaujímavejším tímom turnaja.

Viditeľný je náboj, koučovacie myslenie a štruktúra. Samozrejme, výsledok je dôležitý, ale zapojenie a emócie by nemali ustúpiť do pozadia.

Mix Collage-14-May-2024-06-07-AM-9053 Čítajte viac Turnajový šok a Ramsay ako v Košiciach 2019. Zahraničie píše o najväčšom prekvapení na úkor hviezdnej zámorskej partie

A toho majú Slováci v plnom rozsahu dosť," dodali na margo Slovenska pred zápasom proti Američanom s tým, že Ramsayho tím by mohol pomýšľať na viac ako na postup zo skupiny.

Zároveň sa nevyhli ani kritike, ktorá neprekvapivo smerovala na neúčasť hráčov z KHL v slovenskom výbere. "Je jasné, že hráči z KHL nie sú všeliekom, ale zvyšujú šance tímu na úspech na medzinárodných turnajoch.

Na MS 2023 sa tímu Slovenska nepodarilo postúpiť zo skupiny. A o rok skôr vypadli vo štvrťfinále. Keď sa pozriete na kontingent slovenských reprezentantov, ktorí hrajú KHL, určite by pomohli.

S týmito hráčmi by slovenský reprezentačný výber bol silnejší. A namiesto boja o postup do vyraďovacej časti by mohol bojovať o medaily," vyčítajú slovenskému hokeju redaktori z allhockey.ru.

Zápas Slovensko - USA plný potyčiek Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Dvaja kohúti - Brady Tkachuk a Martin Pospíšil.
7 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Rusko #KHL #hokej #Craig Ramsay #MS 2024