Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Výborná správa z Kanady. Montreal pustil Slafkovského na MS do Česka. Príde aj obranca Nemec

Juraj Slafkovský dostal od Montrealu Canadiens zelenú, aby mohol reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Klub zámorskej NHL o tom informoval v stredu na sociálnej sieti X.

17.04.2024 17:15 , aktualizované: 18:42
22. Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský.
debata (3)

„Juraj Slafkovský by mal reprezentovať Slovensko na majstrovstvách sveta 2024,“ uviedol v príspevku Montreal a pridal aj vyjadrenie dvadsaťročného útočníka: „Myslím, že ak sa nič nezmení, pôjdem.“

Canadiens ukončili sezónu v noci na stredu. V záverečnom zápase prehrali s Detroitom 4:5 po nájazdoch a obsadili predposledné 15. miesto vo Východnej konferencii.

4 Hrivík Čítajte viac Šatan naznačil príchod ďalšej opory zo zámoria. Vyjadril sa aj na adresu Hrivíka a Pánika

Slafkovský zaznamenal v stretnutí gól i asistenciu a vo svojej druhej sezóne v profilige pokoril méty 20 presných zásahov a 50 bodov (20+30). Počas ročníka odohral všetkých 82 zápasov základnej časti s priemerným časom na ľade 17:56 minút a do štatistík si pripísal aj 19 mínusových bodov a 55 trestných minút.

Najvyššie draftovaný hráč v roku 2022 tak môže nastúpiť za Slovensko už na treťom svetovom šampionáte. Na MS si zahral aj v rokoch 2021 a 2022 a v druhom prípade bol s deviatimi bodmi (3+6) najproduktívnejší Slovák na turnaji.

Pred dvoma rokmi zažiaril aj na olympijskom turnaji, na ktorom získalo Slovensko nečakaný bronz. Slafkovský strelil v Pekingu sedem gólov v rovnakom počte zápasov, bol najproduktívnejší hráč a vyhlásili ho aj za najužitočnejšieho hráča turnaja.

Hokejový obranca Šimon Nemec príde reprezentovať Slovensko na majstrovstvá sveta do Prahy a Ostravy. Uviedol vo videorozhovore na oficiálnej stránke svojho klubu New Jersey Devils. „Áno pôjdem,“ odpovedal Nemec na otázku reportérky, či príde pomôcť slovenskému výberu na svetový šampionát do Čiech. „Pre mňa je to ako ísť domov. Je to asi päť hodín od môjho rodného mesta. Moja rodina sa na to veľmi teší.“

Z chlapca je mladý muž. Pikošky o J. Slafkovskom Fotogaléria - 28 fotiek Všetky fotky
Koncom týždňa ho čaká životný prestup. Z...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Slafkovský