Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príde Slafkovský o MS v Česku? Fotka najlepšieho Slováka v NHL naznačuje problémy

Otázka, nad ktorou premýšľa azda každý fanúšik slovenského hokeja. Príde hviezda Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský posilniť slovenskú reprezentáciu na MS do Česka? Odpoveď spoznáme už o pár dní, no najnovšie správy zo zámoria neveštia nič dobré.

14.04.2024 08:17
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský je so 48 bodmi (19+29) suverénne najproduktívnejším slovenským hokejistom v tejto sezóne NHL.
debata (26)

Na sociálnych sieťach sa totiž objavila fotografia, ktorá môže znepokojiť nielen fanúšikov národného tímu, ale aj realizačný tím slovenskej reprezentácie.

Slafkovský pred niekoľkými týždňami vynechal zopár tréningov Montrealu Canadiens. A hoci v zápasoch NHL pravidelne nastupoval, niektorí experti poukazovali na jeho výkony, v ktorých videli náznaky vplyvu zranenia na jeho pohyb na ľade.

864489703 Čítajte viac Maratónske semifinále, historický obrat dokonaný. Hrdinami třineckého postupu Slováci

V posledných týždňoch však hral odchovanec košického hokeja natoľko dobre, že všetky špekulácie o zdravotných problémoch sa rozplynuli.

Až do tohto víkendu. Pred zápasom Montrealu na ľade Ottawy, v ktorom Canadiens prehrali 3:4 po nájazdoch, v zámorí poukázali na fotku, ktorá zachytáva draftovú jednotku z roku 2022 pri obliekaní výstroja.

„Juraj Slafkovský má na ľavom kolene ortézu. Pamätajme však na to, že v minulej sezóne vynechal niekoľko mesiacov pre zranenie práve ľavého kolena,“ poznamenal novinár Maxime Truman. Faktom je, že ortéza môže znamenať len preventívne opatrenie práve v dôsledku minuloročného zranenia.

Slafkovský v sobotu odohral 19 minút, ale pri prehre s Ottawou 4:5 po nájazdoch nebodoval. Keďže jeho Montreal v play-off hrať nebude, mohol by posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta v Česku. Opakovane povedal, že rád príde, ak mu to zdravotný stav umožní.

Najviac 100-bodových sezón Európanov v NHL Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Traja Rusi, dvaja Fíni, Čech, Nemec a Slovák....
logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste
26 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Montreal Canadiens #MS 2024 v hokeji #Juraj Slafkovský