Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ošiaľ v Humennom. Lístky na Slovákov sa vypredali rekordne rýchlo, fanúšikovia uvidia, čo ešte nevideli

Malí hokejisti vítajú slovenských reprezentantov pokrikmi a hlasným búchaním hokejok o plexisklo.

08.04.2024 17:59
SR Hokej SR20 MS príprava tréning BBX Foto:
Slovenskí hokejisti.
debata

Ich idoly im mávajú a s niektorými sa dokonca odfotia. Zverenci Craiga Ramsayho odohrajú prvýkrát v histórii prípravný zápas v Humennom.

Lístky na duely pred májovými MS proti švajčiarskemu výberu sa vypredali v priebehu hodiny. Aj to svedčí o obrovskom ošiali, ktorý v meste rozpútali domáci hokejisti. Vo výbere uvidia hráčov z českej a zo slovenskej najvyššej súťaže, ktorým sa už skončila sezóna.

02. Craig Ramsay Čítajte viac Šatan s Ramsaym nominovali. Verdikt o hráčoch z KHL? Vyjadril sa asistent trénera

Fanúšikovia netrpezlivo čakajú na rozhodnutie o tom, či v ďalšej nominácii budú aj hráči z ruskej KHL. Kompetentní ho však posunuli na neskorší termín.

„Intenzívne na tom pracujeme. Odpoveď na túto otázku sa dozviete v najbližších dňoch,“ uvádza Ramsayho asistent Peter Frühauf.

Otec a syn opäť spolu

Boj o miestenku na májové MS v Česku si vyskúša aj debutant Rayen Petrovický. Ten si počas sezóny zahral v Liberci, Vsetíne či v Dukle Trenčín.

„Som veľmi šťastný. Znamená to pre mňa veľa. Je to splnenie sna obliecť si reprezentačný dres mužov. Urobím všetko, aby som sa trénerom odvďačil za príležitosť kvalitnými výkonmi,“ konštatuje Petrovický.

V tíme si zahrá pod svojím otcom Róbertom, s ktorým už má skúsenosť z reprezentačnej dvadsiatky.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

„Beriem ho ako každého iného trénera. Takúto situáciu sme už zažili. Nemám s tým žiaden problém a myslím si, že ani on. Skôr mi poradí, ako by ma kritizoval. Som veľmi rád, že mi pomáha svojimi skúsenosťami,“ vraví Petrovický o otcovi, ktorý má na svojom konte aj titul majstra sveta.

Syna v nominácii berie ako každého iného hráča. „Patrí k mladým chlapcom, ktorí majú šancu ukázať sa aj v mužskej reprezentácii. Bolo to spoločné rozhodnutie všetkých trénerov,“ hodnotí Róbert Petrovický.

Špeciálna motivácia pre Grmana

Medzi najskúsenejších lídrov reprezentácie patrí obranca Mário Grman. Zo štadióna v Humennom mal pozitívne dojmy.

„Ľadová plocha je obrovská. Pôsobí na mňa ako letisko. Tešíme sa na podporu fanúšikov. Čakajú nás kvalitné zápasy proti Švajčiarom. Budem mať rovnaké úlohy v tíme ako doteraz,“ prezrádza Grman.

logo-ms-v-hokeji-2024-cesko Dávame do pozornosti Všetko o MS v hokeji 2024 na jednom mieste

Rodák z Topoľčian by sa rád prebojoval do záverečnej nominácie. „Šampionát bude v Česku, čo je špeciálna motivácia. Pre mňa o to viac, že mi domáce MS ušli pre zranenie,“ uvádza Grman, ktorý bojuje o účasť na piatom šampionáte.

Marko Daňo Čítajte viac Si trápny simulant! Daňo dostal od Čecha bitku, ten spomínal aj jeho otca. Slováka majú v zuboch

Útočník Samuel Takáč si do reprezentácie prišiel napraviť chuť po nevydarenej sezóne v drese Slovana. Bronzový medailista z OH v Pekingu si uvedomuje, že udržať sa v Ramsayho výbere bude mimoriadne náročné.

„Keď sa na to pozerám reálne, ešte veľa kvalitných hráčov bude na MS dostupných. Ja urobím všetko, aby som si svoje miesto na MS vybojoval,“ mieni Takáč.

Kedy prídu Cehlárik s Hrivíkom?

Rodák z Popradu sa teší z veľkého záujmu Humenčanov o prípravný dvojzápas so Švajčiarskom. „Vstupenky sa predali vraj rekordne rýchlo. Možno by sa dokázali vypredať aj tréningy. Pre ľudí z okolia je skvelé, že uvidia na vlastné oči reprezentáciu,“ vraví Takáč.

V porovnaní s neoficiálnym kempom, ktorý sa konal v Bratislave, nastali v kádri menšie zmeny.

Craig Ramsay Čítajte viac Ramsay si pred MS môže škrtnúť ďalšieho hráča. Skúseného obrancu vyradila tvrdá strela do ruky

„Denis Godla čaká prírastok do rodiny. Nahradí ho Filip Belányi. Pridal s k nám Dávid Mudrák, ktorý si potreboval doliečiť menšie zranenie. Nepripojí sa Peter Zuzin. Má zdravotné problémy a tiež majú v rodine prírastok. Pokračovať tak budeme bez neho,“ prezrádza Frühauf.

Komunikuje aj s dvojicou Peter Cehlárik, Marek Hrivík, ktorým sa už skončila sezóna. K tímu by sa mali pripojiť koncom mesiaca pred dvojzápasom s Českom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Róbert Petrovický #Miroslav Šatan #Humenné #Peter Frühauf #Samuel Takáč #Craig Ramsay #MS v hokeji 2024 #Rayen Petrovický