Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ramsay bol odvážny, Regenda a Cehlárik sklamali. Najväčšie negatívum? Hráči nepoužívali hlavu

Jedným z najväčších kandidátov na post trénera reprezentácie bol už v minulosti Vladimír Országh. Mal by práve on dostať šancu?

Dosiahol tituly v slovenskej extralige a úspech si pripísal aj v Česku s Třincom v pozícii asistenta. Rozhodne už má skúsenosti, ktoré by mohol zužitkovať v reprezentácii. Bude to len na ňom, či by ponuku prijal. Ak nie, vedel by som si tam predstaviť aj Jána Pardavého či Andreja Podkonického.

Práve oni by mohli priniesť určitú kontinuitu. Ak by sme chceli niekoho zo zahraničia, videl by som ho v pozícii asistenta. Cesta, ktorú Craig nastolil, sa ukazuje ako správna a bolo by dobré v nej pokračovať.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Ako vnímate smerovanie slovenského hokeja a jeho budúcnosť v najbližších rokoch?

V predošlých rokoch nám chýbali kreatívni hráči v ofenzíve. To bola naša doména ešte 10 až 15 rokov dozadu, keď sme mali v NHL výborných hráčov, ktorí patrili k oporám svojich tímov. Teraz sa to postupne začína zlepšovať. Juraj Slafkovský, Dalibor Dvorský, Filip Mešár sú prísľubom do budúcna.

V obrane sú to už spomínaní Nemec, Kňažko a ďalší. Verím, že tento rok nám prinesie aj draftovaných brankárov a pred nami sú pozitívne sezóny. Je skvelá vizitka, ak dokážeme vyprodukovať aspoň dvoch dobrých hráčov pre draft, ktorý je určitým spôsobom smerodajný z hľadiska práce s mládežou.

Dočkajú sa slovenskí fanúšikovia medaily z MS do dvoch či troch rokov?

Myslím si, že to potrvá dlhší čas. Vidíme to na príklade Švajčiarov. Pred dvadsiatimi rokmi začali viac pracovať s mládežou a teraz sa postupne začínajú prejavovať výsledky ich snaženia. Mali už jednorazové úspechy, tak ako aj my a vidíme, kde sa dostali.

779150582 Čítajte viac Dvojitý úder od Švajčiarska: Slovensko poslalo domov z MS, naštrbilo aj účasť na olympiáde

Posledných desať rokov už dokázali konkurovať najlepším tímom, ale až pred dvoma rokmi sa dostali do etapy, kde je ich jednoznačným cieľom na MS medaila. My sa musíme snažiť o niečo podobné, aj keď v našich podmienkach je to náročnejšie. Úspechy na drafte však hovoria, že ideme správnym smerom.

Naše hodnotenie hokejistov na MS 2023 Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Hokejisti Slovenska získali na MS 2023 v...

© Autorské práva vyhradené

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Staňa #MS 2023 v hokeji