Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay bol odvážny, Regenda a Cehlárik sklamali. Najväčšie negatívum? Hráči nepoužívali hlavu

Slovenskí hokejisti na MS v Lotyšsku a vo Fínsku nesplnili cieľ, ktorým bol postup do štvrťfinále. Mali zverenci Craiga Ramsayho na viac, alebo boli očakávania verejnosti privysoké? Ktorí hráči sklamali a kto pozitívne prekvapil? Nastal čas na zmenu na trénerskom poste? S hokejovým expertom RTVS Rastislavom Staňom sme sa rozprávali aj o tom, kam smeruje slovenský hokej.

26.05.2023 05:41
cehlarik  ramsay  regenda Foto:
Peter Cehlárik, Craig Ramsay a Pavol Regenda.
debata (58)

Ako hodnotíte vystúpenie Slovákov na šampionáte z hľadiska výsledkov i predvedenej hry?

Prvé tri zápasy proti favoritom boli pozitívne. Hrali sme hokej, ktorý preferuje Craig Ramsay – útočne, bolo cítiť, že hráči idú do zápasov s cieľom vyhrať a nielen ich odohrať. Proti Kanade sme navyše siahali na víťazstvo. Škoda, že sme nezískali viac bodov. Ukázal sa potenciál tímu. Nechýbala nám bojovnosť, nasadenie, rýchle korčuľovanie.

Slovensko, hokej Čítajte viac Najšikovnejšie ruky dostali najhoršiu známku, sklamal aj top talent. Hodnotili sme hokejistov za ich vystúpenie na MS

Brankári zachytali veľmi dobre, hoci pred šampionátom nad ich výkonmi visel otáznik. Najväčším negatívom bolo extrémne veľa vylúčení.

Prejavilo sa to najmä v druhej časti turnaja, keď sme boli v zápasoch v pozícii favorita a mohli sme viac dominovať. Všetkých asi najviac mrzí zbabraný zápas s Kazachstanom, v ktorom sme boli lepším tímom.

Slovensko bolo najvylučovanejším mužstvom skupinovej fázy MS. Boli vyššie tresty individuálnym zlyhaním jednotlivcov alebo pramenili z agresívneho štýlu, ktorým sa Ramsayho zverenci prezentovali?

Každý sa snaží urobiť všetko pre to, aby vyhral. Niekedy možno treba viac používať hlavu a myslieť na to, čo robím a nechodiť neuvážene do súbojov. Mám pocit, že to bolo niekedy bezhlavé. Je v poriadku, ak sa to stane v jednom alebo dvoch prípadoch.

Video
Vyjadrenie Craiga Ramsayho po návrate z MS

Aj z vyjadrení hráčov však bolo evidentné, že sú z toho frustrovaní. Neustále si navzájom zdôrazňovali disciplínu a každý zápas to dopadlo rovnako. Na to musia hľadať odpoveď aj oni sami. Dôležité je, aby viac premýšľali nad pravidlami a uvedomovali si, čo si ešte môžu dovoliť a čo je už za hranicou.

Po zápase so Slovinskom mali menší konflikt kapitán Marek Hrivík a útočník Libor Hudáček. Ako ste to vnímali?

Skúsenejší hráči, ktorí si to naozaj môžu dovoliť, chceli Liborovi dohovoriť. Podobné momenty sa v športe stávajú. Nemyslím si, že by to výrazne ovplyvnilo výkony chlapcov v ďalšom zápase.

Sú tam vypäté emócie a niekedy to vyzerá na ľade horšie, ako keď si to vyrozprávate v pokoji v šatni. Určite si však nemyslím, že to naznačilo zlé vzťahy v kabíne. Práve tak to má vyzerať v každom tíme. Myslím si, že mu len dohovárali, aby takéto situácie riešil inak.

Vravíte, že to neovplyvnilo ich výkony. Na Hudáčkovi však bolo vidieť v zápase proti Nórsku, že nehrá v pohode. V závere netrafil prázdnu bránku a nevyužil viaceré príležitosti na skórovanie…

Samozrejme, keď sa hráčovi nedarí využívať šance, je frustrovaný. Je to bežná vec. Na Liborovi bolo vidno, že potrebuje streliť nejaký gól z dorážky alebo po tečovanej strele, pretože z klasických šancí mu to nevychádzalo.

Potreboval prelomiť smolu a to sa mu nedarilo. Libor síce nestrieľal góly, ale herným prejavom naplnil to, čo sa od neho očakávalo. Chémia s Petrom Cehlárikom fungovala veľmi dobre. Vedeli o sebe a dokázali si navzájom dávať výborné prihrávky.

© Autorské práva vyhradené

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Rastislav Staňa #MS 2023 v hokeji