Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner suverénnych Švajčiarov pred Slovákmi: Tie najťažšie úlohy nás ešte len čakajú

Hokejisti Švajčiarska prežívajú vysnívaný štart do svetového šampionátu. Po Slovinsku (7:0) a Nórsku (3:0) si v utorok poradili na nulu aj s Kazachstanom (5:0). Rozbehnutých Helvétov sa už vo štvrtok pokúsia zastaviť slovenskí reprezentanti.

17.05.2023 07:55
Latvia Hockey Worlds Foto: ,
Suverénni Švajčiari sú zatiaľ dominantnou reprezentáciou na MS v hokeji.
debata (3)

Tri víťazstvá Švajčiarov proti outsiderom skupiny nie sú prekvapením. Nečakaný je skôr fakt, že ešte nedostali na šampionáte gól. Po „zahrievacích“ dueloch ich budú teraz čakať stretnutia so Slovenskom, Kanadou, Českom a Lotyšskom.

„Zatiaľ víťazíme, no tie najťažšie úlohy nás ešte len čakajú,“ povedal tréner vedúceho tímu B-skupiny Patrick Fischer. Podľa Blicku môže byť po víťazstve Lotyšska nad Českom a nečakanému zisku bodu Slovákov proti Kanade bo o štvrťfinálové miestenky komplikovanejší, ako sa predpokladalo.

Video
Atmosféra pred zápasom slovenskej reprezentácie.

Proti Kazachom debutoval na šampionáte útočník Los Angeles King Kevin Fiala a sila Švajčiarov v nasledujúcich dňoch ešte vzrastie. Na súpisku sa chystajú dopísať ofenzívnu hviezdu New Jersey Devils Nica Hischiera a jeho spoluhráča Jonasa Siegenthalera.

Fiala pri debute na MS nebodoval – nastúpil v druhom útoku po boku ďalšieho hráča z NHL, Denisa Malgina z Colorada Avalanche. Elitná dvojica si na ľade veľmi rozumela. „Preto som nechal Kevina hrať vedľa Denisa. Je to nebezpečné duo,“ poznamenal Fisher.

HOKEJ: Slovensko - Rakúsko Dávame do pozornosti Kedy hrajú Slováci? Kompletný program MS v hokeji 2023

Svojho tretieho gólu na šampionáte sa dočkal skúsený Nino Niederreiter a prispel tak k suverénnemu štartu národného tímu na MS. „Všetci odviedli dobrú prácu v defenzíve. A v ofenzíve sme robili všetko pre to, aby sme dostali puk na bránku,“ dodal tréner Švajčiarov.

Najvyťaženejší tréneri Slovenska na MS v hokeji Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Pozrite si rebríček trénerov podľa počtu...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #MS v hokeji #švajčiarski hokejisti