Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Železný muž nemá rád tréningy, pre Ramsayho je nenahraditeľný. Kde mu nájde miesto?

Kvalita na všetkých postoch

Je ďalším dôkazom, že Ramsayho systém funguje.

Skúsený Kanaďan má čuch na hráčov, ktorí spĺňajú parametre moderného hokejistu. Z extraligy do reprezentácie vytiahol nielen Kelemena, ale v podobnom štýle aj Pavla Regendu.

Obaja dostali príležitosť na najvyššom fóre. Štartovali na svetovom šampionáte, na pekinskej olympiáde prispeli k zisku historického bronzu. Aj vďaka tomu sa im otvorili dvere do veľkého hokeja.

Miloš Kelemen v drese Arizony. Foto: SITA/AP, Rick Scuteri
19. Miloš Kelemen Miloš Kelemen v drese Arizony.

„Reprezentácia hráčom veľmi pomáha. Môžu sa ukázať tak, ako napríklad ja s Paľom na olympiáde. Aj o tom je účasť v národnom tíme, aby sa hráči potom mohli prepracovať do čo najlepších líg,“ vraví.

V Rige sa mu zrejme neujde miesto v prvých dvoch formáciách, ale Kelemen vie byť užitočný aj v treťom či vo štvrtom útoku. Jeho pracovitosť smerom dozadu ocenia aj brankári.

12. Dalibor Dvorský Čítajte viac Absencia Dvorského v A-tíme? V drafte NHL mu neuškodí. Kedysi sa na Slovákov pozeral svet, teraz si opäť budujeme rešpekt u veľmocí

Pre Slovensko bude na MS práve tento post kľúčový.

Ak sa neudeje prekvapenie a do Lotyšska zo zámoria nepríde veterán Jaroslav Halák, národným tím sa prvýkrát od roku 1999 predstaví na šampionáte s trojicou gólmanov z domácej extraligy.

Podľa Kelemena nezáleží na tom, v akom klube brankár chytá, ale predovšetkým na jeho kvalite.

"Keďže som mal v Amerike dobrý časový posun, pozeral som takmer všetky zápasy slovenského play off. Riečický v Košiciach i Škorvánek v Michalovciach chytali skvele, aj Hlavaj má kvalitu.

V zostávajúcom priebehu prípravy bude už len na nich, aby sa ukázali. Verím, že budú mať vydarený šampionát," želá si Kelemen.

Miloš Kelemen na tréningu reprezentácie. Foto: SZĽH - Andrej Galica
SR ZOH2022 Hokej kvalifikácia reprezentácia Kelemen Miloš Kelemen na tréningu reprezentácie.

Na zohratie so spoluhráčmi nebude mať veľa času, Slováci v závere prípravy absolvujú už len niekoľko tréningov. V stredu ich čaká odlet do Lotyšska a v piatok prvý súper na turnaji, ktorým bude exfederálny rival z Česka.

S výnimkou zopár zranených hráčov majú Ramsay a spol. k dispozícii to najlepšie, čo domáci hokej ponúka.

O záujme reprezentovať svedčí napríklad aj fakt, že do tímu sa vrátil Richard Pánik, ktorý v ňom štyri roky chýbal. Mužstvo má fazónu a podľa Kelemena chýba len jediné – pretaviť kvalitu do zápasov.

„Máme dobre poskladaný tím. Nielen v útoku, ale aj na ďalších postoch. Veríme si, ale nič nedostaneme zadarmo. Každý súper bude náročný, výhry si musíme vybojovať výkonmi na ľade,“ burcuje dôležitý hráč Ramsayho výberu.

Sobotný zápas Slovensko – Rakúsko sa začína o 16.00 h v Trenčíne, prinesieme vám ho v online textovom prenose.

Účastníci MS 2023. Kto má najviac hokejových hál? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Slovinsko - 7 krytých zimných štadiónov,...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #Miloš Kelemen #MS 2023 #Riga 2023