Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci pred MS volajú o pomoc. Česi rozoberajú ich problémy

Ruská invázia na Ukrajinu zasiahla všetky oblasti života, šport nevynímajúc.

05.05.2023 07:37
Stanislav Škorvánek Foto: ,
Stanislav Škorvánek bude jedným z trojice slovenských gólmanov na MS.
debata (18)

Dotkla sa aj slovenskej hokejovej reprezentácie, ktorá sa na blížiacich sa majstrovstvách sveta v Lotyšsku a vo Fínsku predstaví bez hráčov z tejto nadnárodnej súťaže.

Najbolestivejšie to zasiahlo brankársky post, keďže v Rusku chytajú Patrik Rybár s Adamom Húskom (okrem nich aj Július Hudáček, ktorý však už nemá reprezentačné ambície).

Riga Aréna. Prechodný domov slovenských hokejistov Fotogaléria - 14 fotiek Všetky fotky
Riga Aréna - miesto, ktoré sa už o niekoľko dní...

Príležitosť tak dostanú v Rige iní. Jednotkou tímu mal byť pôvodne Matej Tomek, gólman Litvínova. Ten sa však zranil a podľa hlasov z realizačného tímu v príprave nepodával výkony, ktoré by ho predurčovali na túto pozíciu.

Týždeň pred štartom turnaja tak v kádri Craiga Ramsayho zostali Dominik Riečický (Košice), Stanislav Škorvánek (Michalovce) a Samuel Hlavaj (Slovan). Teda trio z domácej extraligy, čo sa naposledy stalo pred 24 rokmi.

Kto bude jednotkou, je nateraz otázne. Problémy Slovákov so skladaním brankárskeho triumvirátu si však všimli aj v Česku, teda v tábore prvého súpera na majstrovstvách sve­ta.

„Po prvý raz od roku 1999 sa Slovákom môže stať, že na šampionát pôjdu len s brankármi z domácej súťaže,“ píše portál isport.cz.

SR Košice MS2019 Hokej A Francúzsko Slovensko KEX Čítajte viac Počas prenosov z MS ponúkne RTVS divákom atraktívnu novinku, inšpirovalo sa ňou v NHL

Ten zároveň upozorňuje na možnú zmenu v nominácii.

„Stane sa tak, ak v poslednej chvíli nevypočuje slovenské volanie o pomoc Jaroslav Halák z New Yorku Rangers,“ dodáva web.

Ako je známe, reprezentační tréneri chceli 37-ročného veterána po vyradení z play off NHL kontaktovať.

Halák si dosiaľ obliekol reprezentačný dres na troch svetových šampionátoch (2007, 2009, 2011). Dva razy sa postavil do bránky Slovenska aj na olympijských hrách (2010, 2014).

Rodák z Bratislavy, ktorý deň po štarte turnaja oslávi už 38. narodeniny, mal absolvovať telefonát s Miroslavom Šatanom. Šanca na jeho pripojenie sa k tímu však nebola veľká.

Účastníci MS 2023. Kto má najviac hokejových hál? Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
16. Slovinsko - 7 krytých zimných štadiónov,...

Zdá sa, že nielen s brankárskym postom, ale aj defenzívou ako takou môže mať partia okolo kapitána Mareka Hrivíka problémy. Potvrdil to aj štvrtkový zápas s Rakúskom, ktoré nasúkalo súperovi za polhodinu šesť gólov a zvíťazilo 6:3.

Slováci vstúpia do turnaja hneď v úvodný deň, keď si od 15.20 zmerajú sily s Českom. Následne sa v B-skupine postavia zoči voči domácemu Lotyšsku, Kanade, Švajčiarsku, Kazachstanu, Slovinsku a boje o miestenku v play off zakončia súbojom s Nórskom.

© Autorské práva vyhradené

18 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Jaroslav Halák #Stanislav Škorvánek #Českí hokejisti #Samuel Hlavaj #Dominik Riečický