Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Najmladší korčuľuje medzi najlepšími: Sklamania a bolesť patria k hokeju, zocelia vás

V juniorke ste hrali v jednom tíme aj so Shanom Wrightom, ste v kontakte?

Nedávno sme nastúpili proti sebe v AHL. Po zápase sme prehodili pár slov, bolo to milé. Sme kamaráti, tri roky sme hrali spolu v jednom útoku.

Viacerí tvrdia, že je namyslený, keď vyhlasoval, že je jasnou jednotkou vlaňajšieho draftu NHL, no túto pozíciu mu vyfúkol Juraj Slafkovský. Je Wright skutočne taký?

Vôbec. Shane je super chalan, nikdy na neho nepoviem nič zlé. Mal ťažký rok. Bol na neho obrovský tlak, predovšetkým médií. V Kingstone sme mali skvelú sezónu, všetci sme si to užívali. S výnimkou Shana, stále sa okolo neho točili reči o drafte, o pozícii jednotky.

Napokon ňou aj tak nebol, ale zrejme mu to prospelo. Opadol z neho tlak, aj všetka pozornosť. Teraz sa môže sústrediť len na hokej.

Martin Chromiak v drese Los Angeles Kings počas... Foto: Profimedia
Chromiak Los Angeles Martin Chromiak v drese Los Angeles Kings počas prípravného zápasu pred sezónou 2021/22.

Ontario znie skôr kanadsky ako kalifornsky, nemýlia si to ľudia?

Áno, je to úsmevné. Dokonca ani niektorí Kalifornčania nevedia, že Ontario je mestečko v ich štáte. Viacerí si myslia, že sme mužstvo z kanadskej provincie. V Ontariu, ktoré leží neďaleko Los Angeles, v podstate len hráme domáce zápasy. Ubytovanie i tréningové centrum máme v LA.

Je slnečná Kalifornia lepšia ako zasnežená Kanada?

Za mňa jednoznačne. Milujem to tam. Bývam pri pláži, užívam si počasie. Ak sa hovorí, že Spojené štáty sú krajina neobmedzených možností, o Kalifornii to platí dvojnásobne. Nedá sa tam nudiť.

Čo ešte chýba k tomu, aby ste zažili vysnívaný debut v NHL?

Každý deň sa zlepšovať. Aj keď len o kúsok, ale stále treba smerovať vpred. Leto bude pre mňa veľmi dôležité.

Chcem prísť do predsezónneho kempu čo najlepšie pripravený – tak, aby som mohol zabojovať o čo najvýhodnejšiu pozíciu. Cieľ pre budúcu sezónu je byť jedným z lídrov nášho tímu v AHL a potom trpezlivo čakať na pozvánku o ligu vyššie.

12. Dalibor Dvorský Čítajte viac Absencia Dvorského v A-tíme? V drafte NHL mu neuškodí. Kedysi sa na Slovákov pozeral svet, teraz si opäť budujeme rešpekt u veľmocí

Pomohol by vám prípadný úspech s reprezentáciou k prieniku do profiligy?

Zrejme nie, v zámorí majú vlastné metódy hodnotenia, ale tak sa na to nepozerám. Ak pocestujem do Rigy, splní sa mi sen, ktorý mám od detstva. Reprezentovať je česť a výsada.

Čo hovoríte na výkony brata Jakuba a jeho spoluhráčov z osemnástky, ktorí brali na MS vo Švajčiarsku štvrté miesto?

Veľmi mi ich bolo ľúto… Štvrtá priečka je skvelý výsledok, ale prehrať takým spôsobom v zápase o bronz, navyše s Kanadou, zabolí. Od medaily ich delila niečo viac ako minúta, ešte dlho ich to bude škrieť. Brata som sa snažil utešiť i podporiť, ale sklamaný bol teda poriadne. Nečudujem sa mu.

Patria aj takéto momenty k hokeju?

Určite. Chalani odohrali skvelý turnaj, posunuli sa a aj takáto nešťastná prehra ich posilní. Bolesť a sklamania patria k hokeju, urobia z vás lepšieho hráča.

Verím, že keď budú chalani vo výbere do 20 rokov alebo v A-tíme, šťastie sa k nim prikloní a skončia s medailou na krku.

Rebríček nádejí pred draftom NHL aj so Slovákom Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Nielen kanál TVA Sports tvrdí, že NHL uvidí v...
debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #hokej #Martin Chromiak #MS 2023 #Riga 2023