Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fínov na MS posilnia veľké mená - Laine, Manninen, Armia i Määttä

Fínska hokejová reprezentácia môže na domácich MS počítať s prvými hráčmi z NHL.

25.04.2023 14:00
Fínski hokejisti radosť Foto: ,
Radosť fínskych hokejistov.
debata

Káder posilnia obranca Olli Määttä z Detroitu, útočníci Patrik Laine z Columbusu, Joel Armia z Montrealu a Sakari Manninen, ktorý v tejto sezóne pôsobil na farme Vegas v tíme Henderson Silver Knights (AHL). Informoval o tom portál mtvuutiset.fi.

Posily zo zámorskej profiligy by sa mali predstaviť v národnom drese už na blížiacich sa Českých hokejových hrách v Brne. Manninen bol autor zlatého gólu vo finále vlaňajších MS, v ktorom Fíni zdolali v Tampere Kanadu 4:3 po predĺžení.

„Suomi“ sa na ďalšom domácom šampionáte, ktorý okrem Tampere spoluorganizuje opäť aj Riga, budú spoliehať aj na kanonierske schopnosti Laineho. Krídelníka Columbusu trápilo počas sezóny dlhodobé zranenie, napriek tomu potvrdil svoj vysoký štandard. V 55 zápasoch v drese Blue Jackets získal 52 bodov (22+30).

Neúspech v NHL, keď Columbus skončil na poslednom mieste vo Východnej konferencii, si chce vynahradiť na MS, na ktorých sa predstaví iba druhýkrát v kariére.

„Je skvelé ho mať na palube. Zahrá si na majstrovstvách sveta vo svojom rodnom meste, takže verím, že to bude pre neho jedinečná príležitosť,“ citovali fínske médiá generálneho manažéra reprezentácie Jereho Lehtinena.

Obhajcovia titulu sa v základnej A-skupine v Tampere stretnú postupne s USA, Nemeckom, Švédskom, Francúzskom, Maďarskom, Rakúskom a Dánskom.

McDavid: Najlepší hokejista si žije v bavlnke Fotogaléria - 35 fotiek Všetky fotky
Connor McDavid je najlepší hokejista na svete a...
debata chyba
Viac na túto tému: #MS 2023 v hokeji #fínski hokejisti