Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ramsay prezradil mená, ktoré prídu na MS: Chcem, aby sa súperom proti nám hralo mizerne

Hráči pôsobiaci v KHL nemôžu tento rok reprezentovať. Ako ste toto rozhodnutie prijali a nakoľko náročné bude pre vás zložiť tím bez nich?

V podstate je to niečo, na čo sme boli pripravení a rátali s tým. Rozhodnutie padlo, je konečné a my sa s tým musíme vyrovnať. Mnohokrát sa mi stalo, že som budoval tím a zrazu sa hráč zranil počas play off a nemohol prísť. Neraz sme si boli istí, že hráči prídu, ale napokon sa to z rôznych príčin nepodarilo a museli sme hľadať náhradu.

Hráči čakajú na príležitosť, ktorej sa musia chopiť. Najmä, ak ide o mladých chlapcov. Nemajú však žiadne úľavy. Musia dokázať, že si miesto v tíme naozaj zaslúžia a budú platnými posilami. Väčšine z nich vyhovuje voľnosť, ktorú v našom systéme majú.

Igor Liba Čítajte viac Bez Rusov to nie sú MS, vraví Liba. Do hrobu pôjde s pochvalou od hokejového „diktátora". Hašek mu odpovedá

Občas sa ale uchýlia k zlozvykom, ktoré majú z klubu. Veľmi nerád vidím, keď sa vracajú späť do obranného pásma tak, že korčuľujú dozadu. Neustále im vysvetľujem, že to už nechcem vidieť. Aj to je súčasť prípravy.

Pre zranenie príde o účasť na šampionáte Juraj Slafkovský. Tušíte, kto z mladých hráčov by mohol ísť v jeho šľapajach?

Neustále sa snažíme hľadať hráča ako je Juraj. Spomínam si na jeho prvé MS, kde hral aj so Šimonom Nemcom a Samuelom Kňažkom. Všetci mali okolo 18 rokov a každý mi tvrdil, že takých mladých hráčov by som brať na seniorský šampionát nemal. Ja som im odvetil, že určite môžem a rozhodne ma nesklamali.

Juraj síce neskóroval, ale bol už v mladom veku dominantným hráčom. Ďalší rok to len potvrdil, keď sa stal navyše najužitočnejším hráčom na olympiáde. To len poukazuje na to, že pokiaľ sa mladí hráči nezľaknú príležitosti, môžu mať v národnom tíme dôležitú rolu.

Juraj Slafkovský v drese Slovenska. Foto: Profimedia
Slafkovský Juraj Slafkovský v drese Slovenska.

Pripojiť k tímu by sa mal aj Matúš Sukeľ, ktorému verím, že bude mať streleckú formu. To isté platí aj o Marekovi Hrivíkovi s Petrom Cehlárikom. Príde aj Richard Pánik. Od každého z nich očakávam, že budú dodržiavať systém bez ohľadu na to, či ide o lídrov alebo hráčov z nižších formácií.

Všetci vedia, že to vyžadujeme a v tomto sa môžem spoľahnúť aj na môj trénerský tím. Všetci chceme, aby pred nami mali súperi rešpekt a boli sme tímom, proti ktorému sa hrá naozaj mizerne.

Na koho sa najviac tešíte?

Som veľmi zvedavý, v akej forme sa predvedú známe tváre ako Hrivík a Cehlárik. Veľmi sa teším na Pánika. Je dôležité, že prejavil záujem prísť. Je to hráč so skúsenosťami z NHL. Ak dokáže popri ofenzívnych úlohách zvládať náš systém, bude obrovským prínosom pre tím.

Uvidíme, koho sa podarí dotiahnuť zo zámoria. Bolo by úžasné, ak by sa mohol pripojiť aj Pavol Regenda, ktorý by bol pre nás obrovským plusom. Rovnako aj Miloš Kelemen. Určite by sme boli šťastní, ak by sa mohol pridať aj Šimon Nemec. Stále je pomerne skoro a viem, že budeme musieť urobiť mnoho zmien, takže si zatiaľ veľké plány nerobím.

Najlepší tím v histórii NHL zložený z Európanov Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Brankári: Dominik Hašek (1965 v Pardubiciach)....

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Craig Ramsay