Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ramsay prezradil mená, ktoré prídu na MS: Chcem, aby sa súperom proti nám hralo mizerne

Hokejovým fanúšikom vrátil opäť radosť. Ziskom olympijskej medaily v Pekingu sa tréner Craig Ramsay (72) zaradil medzi najpopulárnejšie športové osobnosti na Slovensku. Na lavičke reprezentácie stojí sympatický Kanaďan od roku 2017. O mesiac ho čaká už piaty svetový šampionát. Môže byť jeho posledný.

03.04.2023 06:00
Fínsko Slovensko Craig Ramsay Tomáš Tatar Foto: ,
Tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Craig Ramsay v debate s kapitánom Tomášom Tatarom.
debata (20)

V rozhovore prezradil viac o skladbe kádra, absencii Juraja Slafkovského a dokonca aj to, na ktorých hráčov sa najviac teší.

„Neustále sa snažíme hľadať hráča ako bol Slafkovský," vraví Ramsay, ktorý cez víkend zavítal do Košíc, kde si pozrel zápasy semifinále play off a našiel si čas na autogramiádu.

Podpisových akcií ste už zažili na Slovensku mnoho. Stále si rovnako užívate popularitu a náklonnosť fanúšikov?

Vždy som nesmierne šťastný, keď vidím, koľko ľudí príde a má úprimnú radosť z toho, že im podpíšem knihu. Je to skvelá vizitka samotných autorov, ktorí odviedli fantastickú prácu. Som hrdý na náš spoločný výtvor a verím, že ľuďom prináša radosť. Počul som na ňu mnohé pozitívne reakcie. Určite sa z nej hokej hrať nenaučíte, pretože je zameraná na môj čas, ktorý som strávil na Slovensku.

SR Hokej Extraliga Muži 4. kolo KEX Čítajte viac Tréner Košíc otvorene o rozhodcoch: Liga nedostatočne chráni hráčov. Zákernosti však nehrozia

Momentálne sa nachádzate v dôležitej fáze sezóny. Začínate skladať tím pre blížiace sa MS v Lotyšsku a Fínsku. Na čo si dávate najväčší pozor?

Obvykle máme v tomto čase problém dať dokopy tím pre úvodné reprezentačné zrazy. Teraz však máme k dispozícii pomerne veľa hráčov, s ktorými môžeme začať pracovať. Dokonca prídu aj niektorí skúsení hokejisti, od ktorých sa očakáva, že budú lídrami.

Stále máme pred sebou dlhú cestu a rozhodne nechceme, aby odohrali každý prípravný zápas. Aj preto dáme šancu viacerým chlapcom, aby sa mohli ukázať a zabojovať o miesto na MS.

Craig Ramsay a Peter Frühauf na snímke z apríla... Foto: TASR, Martin Baumann
Craig Ramsay, Peter Frühauf Craig Ramsay a Peter Frühauf na snímke z apríla 2022.

V predošlých rokoch ste bazírovali na tom, aby v reprezentácii pôsobili hráči, ktorí dokážu pochopiť váš systém. Máte to dnes v tomto smere ľahšie ako kedysi?

Viacerí ho už pochopili a osvojili si ho. Dôležité je, aby mi dôverovali a zároveň verili tomu, čo robíme. V neposlednom rade musia ukázať súťaživosť a dravosť. Vybudovali sme si povesť ako tím, ktorý hrá rýchly hokej a pokiaľ si niekto chce obliecť slovenský dres na MS, musí spĺňať všetky atribúty.

Videli ste niekoľko zápasov play off extraligy. Kto na vás urobil najväčší dojem?

Zatiaľ sa len postupne oboznamujem s niektorými hráčmi, ktorých si vyhliadol Peter Frühauf a povolal ich na úvodný reprezentačný kemp. Nechýbal najlepší strelec Trenčína Šimon Petráš. Som zvedavý na Alexa Tamášiho, ktorý už odohral za reprezentáciu nejaké zápasy. Verím, že zvládne aj prominentnejšiu rolu v tíme, ako mal doteraz.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská hokejová reprezentácia #Craig Ramsay